Søg

Afgang 2017

Kunstakademiets afgangsudstilling fejres med festlig fernisering

Når dørene om 14 dage åbnes til den årlige afgangsudstilling for dimittenderne fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, fejres det med en festlig fernisering med performances, dj, drinks og mad.

Udstillingsperiode: 22. april - 28. maj 2017
Pressevisning: Fredag 21. april kl. 11-12
Fernisering: Fredag 21. april kl. 18-22

Fernisering med performances, dj og bar
Når den nyeste kunst fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskolers præsenteres til afgangsudstillingen, er det en årlig begivenhed, som altid markeres med en festlig aften. I år er ingen undtagelse, og når Afgang 2017 åbner fredag den 21. april kl. 18 inviterer Kunsthal Charlottenborg og Billedkunstskolerne til en fernisering, hvor der vil være performances af hhv. Vibe Overgaard og Hannibal Andersen, der medvirker i udstillingen, samt dj og bar. Derudover vil kunsthallens nye restauratør, Frederik Bille Brahe, servere dagens lækre ret fra den Apollo Bar.

Billedkunstskolernes afgangsudstilling
Afgang er den årligt tilbagevendende udstilling for dimittenderne fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. 24 kunstnere færdiggør i disse måneder deres 6-årige uddannelse, og udstillingen er på én gang kronen på værket og en indsigt i kunstnernes uddannelsesproces. Materialer og udtryk varierer fra kunstner til kunstner, men samlet set giver afgangsudstillingen et spændende udsagn om samtidskunstens fremtidige udtryk. Afgang 2017 præsenteres i de klassiske rammer af store ovenlyssale på Kunsthal Charlottenborg - en bygning som i 1883 åbnede med den vision at vise det nyeste, billedkunsten havde at byde på.

De udstillende kunstnere er:
Anne Eckersberg, Anne Sofie Fenneberg, Coline Marotta, David Minařík, Eduardo Antonio Rodriguez Chain, Gabriel Bott, Hannibal Andersen, Ingrid Høiskar Borgfjord, Jacob Alrø, Jens Hüls Funder, Jesper Skov Madsen, Kirsten Astrup, Lydia Hauge Sølvberg, Malte Starck, Veronica Riget, Nicky Sparre-Ulrich, Nike Åkerberg, Nikolaj Nielsen Phillipsen, Nina Mølgård Knappe, Oskar Jakobsen, Signe Boe, Simon Rasmussen, Theodor Walldius samt Vibe Overgaard.

Udstillingens kurator er Christian Skovbjerg Jensen, direktør for Inter Arts Center og aktiv i udstillingsplatformen Somewhere, der arbejder med samtidskunst i byrum, arkitektur og landskab.

Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler
Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler er en statslig billedkunstuddannelse. Der er 170 studerende, som i løbet af 6 år udvikler deres kunstneriske virke under vejledning af professionelle samtidskunstnere. Kunstakademiet har siden 1754 haft til huse i det tidligere slot Charlottenborg, bygget i 1672, med beliggenhed i Københavns bykerne på Kongens Nytorv ved siden af blandt andet Det Kongelige Teaters Gl. Scene. Læs mere om Kunstakademiets Billedkunstskoler.

Fakta om Afgang 2017
Afgang 2017
Udstilling for afgangselever ved Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler
22. april - 11. maj
Pressevisning: Fredag 21. april kl. 11-12
Fernisering: Fredag 21. april kl. 18-22
Kunsthal Charlottenborg, Nyhavn 2, 1051 København K
Entré: 60 kr. (Gratis entré til ferniseringen)

Pressemateriale
Pressemateriale, herunder billeder i høj opløsning, kan hentes på kunsthallens hjemmeside under udstillingen: kunsthalcharlottenborg.dk/da/udstillinger/afgang-2017/

For yderligere oplysninger kontakt venligst
Anders Koch Madsen
Kommunikationsansvarlig, Kunsthal Charlottenborg
/ (+45) 3374 4629

www.kunsthalcharlottenborg.dk
www.facebook.com/charlottenborg.kunsthal
www.instagram.com/kunsthalcharlottenborg
www.twitter.com/charlottenborg
www.vimeo.com/user13552023