Søg
Nyhed

Dimittend Emilia Bergmark vinder Poul Erik Bech fondens rejselegat

Poul Erik Bech Fonden har indstiftet et nyt legat på  på 50.000 kroner til en dimittend fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Legatet uddeles i forbindelse med åbningen af den årlige afgangsudstilling på baggrund af dimittendens værkbidrag til udstillingen. Juryen bestod i år af Direktør for Holstebro Kunstmuseum Anders Gaardboe Jensen, billedkunstner Søren Taaning og billedkunstner og formand for Billedkunstnernes Forbund Nis Rømer.

Emilia Bergmark vinder prisen for sin installation ’Heaven and Earth’, som ifølge juryen ”med lige dele humor og alvor formår at skabe en stram indre logik.” Installationen er et lydteater, og hovedkarakteren er den elegante, italienske Alessi-tekeddel, der er kunstner og løsarbejder på en livstilscafé.  I en længere monolog funderer kedlen over meningen med at lave kunst i en verden, hvor mad og design er i højeste kurs. Værket trækker på referencer til Bertolt Brecht, Marcel Proust og Anni Albers, og diskuterer på humoristisk vis arbejdets betydning i vor tid, og hvad det vil sige, at være billedkunstner med hvad det indebærer af udstillingsarbejde, løsarbejde og dét at spille sin rolle i den såkaldte kunstverden.

Oplæg til monologen:
”En bitter tekeddel er ansat som løsarbejder på en smart café på den internationale Kunstrumstation, der er i kredsløb om jorden. Lige nu er det lavsæson, så hun er tilbage på Jorden, hvor hun skal præsentere sin første kunstudstilling. Kedlen sigter efter en karriere som mixed-media-kunstner og hendes værker beskæftiger sig med socialrealistiske udtryk, såkaldt ”køkkenvaskrealisme”. Hun indrømmer dog, at hun føler sig skuffet over hvordan udstillingen blev, måske på grund af hele sammenhængens tyngende alvor.”
 
Om Afgangsudstillingen
25 kunstnere fra Det Kgl. Danske Kunstakademi bliver dette forår færdige med deres uddannelse, og d. 13. april præsenterer de traditionen tro deres afgangsværker på den årlige afgangsudstilling på Kunsthal Charlottenborg.

Dette års afgangsstuderende fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler er:
Banaan Al-Nasser, Louka Anargyros, Kinga Bartis, Emilia Bergmark, Viktor-Emil Dupont Billund, Emil Alenius Boserup, Emelie Carlén, Ockie Basgül Dogan, Sebastian Hedevang, Anna Kristine Holmberg, David Stjernholm, Morten Knudsen, George Koutsouris, Stephanie Bech, Frederik Worm, Frederik Næblerød, Stefan Plahn, Asta Lulu Refn, Kristoffer Raasted, Louis Scherfig, Sara Sjölin, Marco Spörle, Albin Werle, Ida Retz Wessberg, Fabian Wigren.

Oplev alle afgangsudstillingens værker på Kunsthal Charlottenborg indtil d. 20. maj 2018.

For yderligere spørgsmål kontakt venligst Lea Kyndrup,