Søg

Kunsthal Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg er et af de smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa. Her præsenteres et ambitiøst udstillingsprogram suppleret med aktiviteter som artist talks, performances, koncerter og videovisninger

De mange forskellige aktiviteter retter sig mod et bredt publikum. Med sin centrale beliggenhed i centrum af København tiltrækker kunsthallen både et lokalt og nationalt publikum samt turister. Se det aktuelle udstillingsprogram her

Kunsthallens historie

Oprindeligt lå København Botaniske Have der, hvor Kunsthalsbygningen er placeret. Men da Botanisk Have i 1874 fik sin nuværende placering, kunne Akademiet opfylde et mangeårigt ønske om at udvide. Man brugte det fritlagte areal til at opføre en tilbygning i 1883 efter tegninger af Ferdinand Meldahl og Albert Jensen.

Tilbygningen skulle først og fremmest rumme udstillingsformål: Akademiets medlemsudstillinger, de såkaldte Saloner, Forårsudstillingen (etableret i 1857) og den store permanente afstøbningssamling. Men også Kunstakademiets bibliotek samt en foredragssal.
 
Omkring år 1900 overtog Statens Museum for Kunst ca. halvdelen af Kunstakademiets store afstøbningssamling. Derved blev der plads til at udvide Kunstakademiets Bibliotek, det nuværende Danmarks Kunstbibliotek.
 
I 2007 skiftede udstillingsstedet formål og navn til det nuværende Kunsthal Charlottenborg.
 
I 2012 fusionerede Kunsthallen med Det Kongelige Danske Kunstakademi, og Kunsthallen vendte tilbage til sit oprindelige tilknytningsforhold til Akademiet.

Kunsthallens fremtid

Læs om fremtidens Kunsthal Charlottenborg her: En Kunsthal for fremtiden