Søg
Udstilling

Forms of Entanglement

Ny udstilling kurateret af ph.d-studerende Katarina Stenbeck åbner på Kunsthal Charlottenborg d. 6. december.

Forms of Entanglement - Tentative notes for approaching the ecocide-genocide-epistemicide knot er kurateret ph.d-studerende ved Kunstakademiets Billedkunstskole Katarina Stenbeck og fungerer som en del af hendes praksisbaserede forskningsprojekt inden for kuratering.

Den kapitalistiske modernitet er baseret på en dominanslogik, der underordner mennesker og natur. Vores udvinding af Jordens bestanddele og vores altomfattende forbrug har transformeret planeten og dens diversitet af livsopretholdende systemer med uigenkaldelige konsekvenser.

Hvordan kan vi forstå klodens processer og måden hvorpå vi er sammenvævede med dem? Modernitetens kurs mod selvmord tilskynder os at afkolonisere og aflære indgroede opfattelser af verden. Hvad kan vi lære af andre videns-former med henblik på at udvikle nye og ikke-destruktive forhold til planeten og dens liv?

Forms of Entanglement tilbyder en række refleksioner over andre måder at forstå verden på gennem engagement i spørgsmål om indfødtes modstand, ikke-eurocentriske epistemologier og mangeartet gensidig afhængighed.

Læs mere her: https://kunsthalcharlottenborg.dk/da/udstillinger/forms-of-entaglement/