Søg

Kunsthal Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg er et af de smukkeste udstillingssteder for samtidskunst i Europa. Her præsenteres et ambitiøst udstillingsprogram suppleret med aktiviteter som artist talks, performances, koncerter og videovisninger. Kunsthallen ledes af en direktør, der refererer til Kunstakademiets rektor, som har det overordnede ansvar for den samlede institution - Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og Kunsthal Charlottenborg.

Kunsthallens mange forskellige aktiviteter retter sig mod et bredt publikum. Med sin centrale beliggenhed i centrum af København tiltrækker kunsthallen både et lokalt og nationalt publikum samt internationale gæster.

Se det aktuelle udstillingsprogram her
 

Kunsthallens historie

Oprindeligt lå København Botaniske Have der, hvor Kunsthalsbygningen er placeret. Men da Botanisk Have i 1874 fik sin nuværende placering, kunne Akademiet opfylde et mangeårigt ønske om at udvide. Man brugte det fritlagte areal til at opføre en tilbygning i 1883 efter tegninger af Ferdinand Meldahl og Albert Jensen.
 
Tilbygningen skulle først og fremmest rumme udstillingsformål: Akademiets medlemsudstillinger, de såkaldte Saloner, Forårsudstillingen (etableret i 1857) og den store permanente afstøbningssamling. Men også Kunstakademiets bibliotek samt en foredragssal.
 
Omkring år 1900 overtog Statens Museum for Kunst ca. halvdelen af Kunstakademiets store afstøbningssamling. Derved blev der plads til at udvide Kunstakademiets Bibliotek, det nuværende Danmarks Kunstbibliotek.
 
I 2007 skiftede udstillingsstedet formål og navn til det nuværende Kunsthal Charlottenborg.
 
I 2012 fusionerede Kunsthallen med Det Kongelige Danske Kunstakademi, og Kunsthallen vendte tilbage til sit oprindelige tilknytningsforhold til Akademiet.
 

Kunstakademiets Afgangsudstilling

Hvert forår danner Kunsthal Charlottenborg ramme om Kunstakademiets store afgangsudstilling, hvor akademiets hold af afgangsstuderende sammen skaber en fælles udstilling, der præsenterer deres kunstneriske praksisser og afgangsværker i Kunsthal Charlottenborgs smukke sydfløj.

Direktør for Kunsthal Charlottenborg Michael Thouber

Michael Thouber

Direktør

Direktør Michael Thouber har ansvar for den strategiske og kreative udvikling af Kunsthallen, udstillings- og aktivitetsprogrammet samt den daglige ledelse. Herunder personaleansvaret for Kunsthal Charlottenborgs medarbejdere.

E-mail

Telefon

+45 2840 8050

Kurator for Kunsthal Charlottenborg Henriette Bretton-Meyer

Henriette Bretton-Meyer

Kurator

E-mail

Telefon

+45 3374 4680

Publikumschef Henrik Kræmmer

Henrik Kræmmer

Publikumschef

E-mail

Telefon

+45 3374 4632

Projektleder Anne Mikél Jensen

Anne Mikél Jensen

Projektleder

E-mail

Telefon

+ 45 3374 4631

Billede af kommunikationsansvarlig Jeannie Møller Haltrup mangler

Jeannie Møller Haltrup

Kommunikationsansvarlig

E-mail

Telefon

+45 3374 4629

Billede af Udstillingskoordinator Gry Kjærulf mangler

Gry Kjærulf

Udstillingskoordinator

E-mail

Telefon

+ 45 3374 4634

Billede af Michelle Korbø Moran mangler

Michelle Korbø Moran

Eventansvarlig

E-mail

Telefon

+ 45 3374 4637

Billede af ansat mangler

Tom Ketteringham

Teknisk udstillingskoordinator

E-mail

Telefon

+ 45 33 74 46 88