Søg
Udstilling

Afgang 2016

Afgang er den årligt tilbagevendende udstilling for dimittenderne fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler.

I år præsenterer 34 unge kunstnere nye værker i de smukke ovenlyssale i kunsthallens sydfløj, og man vil kunne opleve arbejder på tværs af de visuelle medier og kunstneriske genrer: fra video og maleri over skulptur til installation og performance. Fra de helt store samarbejdsprojekter til den, i visse tilfælde, næsten usynlige gestus undersøges og spørges til abstrakt plastik og asociale strukturer; kollektiv koreografi, sukker, karaoke og økonomi. 

En god afgangsudstilling er ikke en afslutning, men fungerer som både en indgang, adgang og udgang - som ét af mange skridt i en proces, hvor det kunstneriske arbejde udvides, udforskes og ændres. En stor del af værkerne på udstillingen er resultatet af længere undersøgelser eller led i en ny produktion, som først færdiggøres under eller efter udstillingen. Denne præsentation er således tidslig og ikke tidsløs. 

De udstillende kunstnere er:

Lennart Mattias Agerskov, Moa Kristina Alskog, 
 Hannah Kirstine Anbert, Magnus Andersen,
 Benedikte Bjerre, Rune Winzent Bosse,
 Jonas Georg Christensen,
 Biba Alexandra Fibiger,
 Anne Nora Fischer,
 Dina Friemuth
, Matilde Westavik Gaustad, Una Gunnarsdottir, Esben Gyldenløve, Christine Overvad Hansen, Anders Hergum,
 Troels Nøhr Holmstrøm, Sofie Kondrup,
 Anne Kristin Kristiansen, Jonas Theis Larsen,
 Lucas Wichmann Melkane, Anna Ulrika Marieke Moderato,
 Anne Sofie Nielsen, Mads Bech Nielsen, Mathias Dyhr Nielsen,
 Nanna Anike Nikolajsen,
 Mateusz Nowak, Philip Pilekjær,
 Alexandra Reimann, Cecilie Skov, Martha Svihus, Rikard Thambert, Ann Sophie von Bülow, Niels Mathias Toubro Weir, Tinne Zenner.

Udstillingen åbner d. 2. juni 2016 kl. 19 og løber indtil d. 7. august 2016

Afgang 2016 er arrangeret i samarbejde med Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og kurateret af Rhea Dall og Mathias Kryger.