Søg
Nyhed

Afgangsprojekter 2021: Mathieu J. H. Hansen

Kunstakademiets anmelderroste afgangsudstilling 2021 løb af stablen i maj. Afgangsprojekterne giver et indblik i, hvad det er for materialer, teknikker og praksisser, Kunstakademiets studerende specialiserer sig inden for. Mød Kunstakademiets nyuddannede kandidater og se eller gense deres afgangsprojekter.

”Værket La Cinquième Saison (Den femte sæson) forestiller en femte årstid, hvor oplevelsen af tid og erindringer opløses. Gennem årene har Mathieu J. H. Hansen filmet hverdagen i sit barndomshjem i Stakhaven, et socialt boligområde i København, samt i familiens hus der ligger på landet i Frankrig. De forskellige billedkvaliteter afslører tidens subtile, men også brutale gang. Familiebillederne bliver klippet sammen med dioramaer fra Zoologisk Museum i København. Dioramaerne er konstruerede forestillinger om, hvordan livet og Jorden så ud og lød for længe siden, som øjeblikke frosset i tid. Både dioramaerne og Hansens familiefotografier er uden dialog og giver os mulighed for at studere den stilhed, som ligger inden i og rundt om os som erindringernes landskaber og lyd.”

Mathieu J. H. Hansen dimitterede i sommeren 2021 og studerede på Kunstakademiets Skole for Mediekunst, der tilbyder de studerende en specialisering inden for mediefeltet, herunder film, video, installationskunst, lyd, VR, performative praksisser med mere.

Mathieu H. Hansen har netop modtaget 15. juni fondens hæderspris til unge talenter – en pris der gives til nyuddannede kunstnere og designere, som har udmærket sig særligt på deres felt.

Indtil 19. december kan Mathieu H. Hansen opleves på udstillingen Ung Dansk Fotografi 2021 på Fotografisk Center i København.

Værktekst i uddrag: Vermillion Sands