Søg
Nyhed

Billedkunstskolerne i nyt samarbejde med PULSAR-festivalen

Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler har indgået et samarbejde med Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums PULSAR-festival for ny musik

Et samarbejde mellem to kunstuddannelser

PULSAR har i 2016 og 2017 inviteret Billedkunstskolerne med. PULSAR fokuserer på ny kompositionsmusik, men også cross over genren lydkunst, som mange af billedkunstskolernes studerende beskæftiger sig med. 

De studerende ved Billedkunstskolerne får med PULSAR en unik platform for at vise deres arbejder, der ofte krydser grænserne mellem kunstarterne inden for felterne lydkunst, performance og installationskunst. Samarbejdet med Billedkunstskolerne muliggøres af en særlig bevilling fra Kulturministeriet til tværkunstnerisk samarbejde mellem kunstuddannelserne.
 
Om samarbejdet med Billedkunstskolerne udtaler Bertel Krarup, rektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium: Et samarbejde mellem musikkonservatoriet og Billedkunstskolerne skal ses som et klart udtryk for, at de to kunstskoler kender deres besøgelsestid. For inden for den skabende kunst er det i høj grad i det tværkunstneriske felt, at nye og spændende ting sker i disse år. Ikke mindst hos de helt unge kunstnere.

METRO

PULSAR 2016 har fået titlen "Metro", idet de to kunstuddannelser ligger blot to metrostationer fra hinanden, og samme metrolinje fører til DR. Men det handler ikke kun om transport, der er mange andre associationer til det ord, som kan give kunstnerisk inspiration.
 
Festivalen finder sted 9.- 18. marts 2016 med koncerter på musikkonservatoriet og udstilling i Kunsthallens Nordfløj på Charlottenborg.

DR SymfoniOrkestret spiller de unge

DR SymfoniOrkestret fremfører under ledelse af Brad Lubman bl.a. helt nye værker af tre studerende ved DKDM, Aya Yoshida, James Black og Martin Stauning. De unge komponister får hermed en enestående mulighed for at arbejde med det helt store orkesterapparat.

Gæsteensemble og -komponister

PULSAR 2016 får endvidere besøg af det kinesiske ensemble Les Ami - Shanghai, som vil fremføre musik af de unge komponister samt nyskrevet kinesisk musik. Desuden vil der være to gæstekomponister. Det er i år de danske komponister Poul Ruders og Christian Winther Christensen.