Søg S
Forelæsning

Charlottenborg Art Talks: Susan Schuppli - Trace Evidence

Charlottenborg Art Talks
Susan Schuppli - "Trace Evidence"
Kl. 17-19
Talken vil bive afholdt på engelsk.

Susan Schuppli, kunstner og forsker, vil præsentere hendes seneste værk videotrilogien ”Trace Evidence”. Værket undersøger den geologiske, meteorologiske og hydrologiske atomtilstedeværelse gemt i genstandes molekylære niveau.

Værket fokuserer på tre begivenheder: Afsløringen af kernereaktioner fra svunden tid i uranminerne i Oklo, Gabon i 1972, da der i april 1986 blev opdaget luftbåren forurening på det svenske Forsmark kraftværk fra Tjernobyl af, samt det radioaktive kemiske element, cæsium-137, der over en periode på fem år blev først 7.600km med Stillehavet fra Fukushima-Daiichi til Vancouver Islands vestkyst. 

Susan Schuppli er kunstner og forsker, og hendes værker beskæftiger sig med og undersøger fysiske og materielle spor efter krig og konflikter til naturkatastrofer. 

Schupplis projekter har været udstillet flere steder i både Europa, Asien, Canada og USA. Schuppli har flertallige publikationer omhandlende medier og politik bag sig. Schuppli er lektor ved Goldsmiths University i London, og hun har desuden modtaget ICPs Infinity Award i 2016. 

Om Charlottenborg Art Talks
I løbet af efteråret byder Charlottenborg Art Talks hver onsdag på bl.a. foredrag, performances, film screeninger, oplæsninger og debatter om kunst med danske og udenlandske kunstnere, forfattere, kuratorer og professorer. Programmet er tilrettelagt i samarbejde med Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler