Søg S
Arrangement

Fernisering: Afgang 2017

Når dørene åbnes til den årlige afgangsudstilling for dimittenderne fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, fejres det med en festlig fernisering med performances, dj, drinks og mad.

Fernisering: Afgang 2017
Kunsthal Charlottenborg
Fredag 21. april kl. 18-22

Fernisering med performances, dj og bar
Når den nyeste kunst fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskolers præsenteres til afgangsudstillingen, er det en årlig begivenhed, som altid markeres med en festlig aften. I år er ingen undtagelse, og når Afgang 2017 åbner fredag den 21. april kl. 18 inviterer Kunsthal Charlottenborg og Billedkunstskolerne til en fernisering, hvor der vil være performances af hhv. Vibe Overgaard og Hannibal Andersen, der medvirker i udstillingen, samt dj og bar. Derudover vil kunsthallens nye restauratør, Frederik Bille Brahe, servere dagens lækre ret fra den Apollo Bar.

Billedkunstskolernes afgangsudstilling
Afgang er den årligt tilbagevendende udstilling for dimittenderne fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. 24 kunstnere færdiggør i disse måneder deres 6-årige uddannelse, og udstillingen er på én gang kronen på værket og en indsigt i kunstnernes uddannelsesproces. Materialer og udtryk varierer fra kunstner til kunstner, men samlet set giver afgangsudstillingen et spændende udsagn om samtidskunstens fremtidige udtryk. Afgang 2017 præsenteres i de klassiske rammer af store ovenlyssale på Kunsthal Charlottenborg – en bygning som i 1883 åbnede med den vision at vise det nyeste, billedkunsten havde at byde på.

Læs mere om udstillingen her

De udstillende kunstnere er:
Anne Eckersberg, Anne Sofie Fenneberg, Coline Marotta, David Minařík, Eduardo Antonio Rodriguez Chain, Gabriel Bott, Hannibal Andersen, Ingrid Høiskar Borgfjord, Jacob Alrø, Jens Hüls Funder, Jesper Skov Madsen, Kirsten Astrup, Lydia Hauge Sølvberg, Malte Starck, Veronica Riget, Nicky Sparre-Ulrich, Nike Åkerberg, Nikolaj Nielsen Phillipsen, Nina Mølgård Knappe, Oskar Jakobsen, Signe Boe, Simon Rasmussen, Theodor Walldius samt Vibe Overgaard.

Udstillingens kurator er Christian Skovbjerg Jensen, direktør for Inter Arts Center og aktiv i udstillingsplatformen Somewhere, der arbejder med samtidskunst i byrum, arkitektur og landskab.