Søg
Arrangement

Fernisering: The Kingdoms of Elgaland-Vargaland

Til ferniseringen på The Kingdoms of Elgaland-Vargaland (KREV) åbnes ikke blot udstillingen af den svenske kunstnerduo Leif Elggren og Carl Michael von Hausswolff, men også den københavnske ambassade for KREV indvies.

Ferniseringen er gratis og åben for alle.

I 1991 oprettede kunstnerne og musikerne Leif Elggren og Carl Michael von Hausswolff Kongerigerne Elgaland-Vargaland og udråbte sig selv til konger. KREV er det mest omfattende og størst befolkede rige, for KREV omfatter nemlig alle grænseområder – det såkaldte ingenmandsland – og både den fysiske verden og mentale og digitale territorier. Hver gang du krydser en grænse, og hver gang du fx drømmer, så besøger du Elgaland-Vargaland.

25-års jubilæet for kongerigerne fejres derfor ikke blot med udstillingen The Kingdoms of Elgaland-Vargaland, men også indvielsen af ambassaden – og i den forbindelse bliver det for første gang muligt at søge om statsborgerskab i KREV i Danmark og få udstedt et officielt pas.

Elgaland-Vargaland udgøres af en serie objekter og performances, der omhandler territorielt ejerskab, retten til at regere og bestemme og om individets rettigheder. Pas, frimærker, flag, nationalhymne, ministerier og ambassader er blevet skabt, siden Elgaland-Vargalands blev kreeret, og der blev udsendt en opfordring til verdens regeringer om anerkendelse.

Udstillingen på Kunsthal Charlottenborg tager udgangspunkt i den konkrete oprettelse af ambassaden i København og er også en præsentation og dokumentation af KREV og den kontinuerlige annektering af nyt land og mentale tilstande´.

Leif Elggren (født 1950 Linköping, Sverige) bor og arbejder i Stockholm. Elggren er forfatter, billedkunstner, performancekunstner og komponist. Carl Michael von Hausswolf (født 1956 Linköping, Sverige) bor og arbejder i Stockholm. Hausswolf er komponist og konceptuel billedkunstner med fokus på performance, lys- og lydinstallationer og fotografi. Han har vært repræsenteret på biennalerne i Istanbul og Johannesburg, Documenta X i Kassel og Veneziabiennalen.

Udstillingen er kurateret af Jesper N. Jørgensen.

Tak til:
Gammel Holtegaard
Rammeværkstedet
Idenfor & Udenfor
Greensquare