Søg
Nyhed

Hvis Ingenting er en del af Alting

Ny udstilling på de studerendes udstillingssted Q af Veronica Rigét og Amalia Fonfara åbner fredag d. 20. maj
 

Inspireret af fænomenologien og åndelige praksisser, undersøger Veronica Rigét og Amalia Fonfara i udstillingen “Hvis Ingenting er en del af Alting” rummet, hvor sansebevidstheden erfarer fænomener, før de bliver omsat til sprog og viden.

Veronica Rigét, f. 1980. Går på Det Kgl. Danske Kunstakademis billedhuggerskole og er bachelor fra Kunstakademiet i Trondheim, NTNU, 2014. Rigét arbejder med temaer, der relaterer sig til eksistens, tilsynekomst/fremkomst og det skjulte potentiale. I udstillingen undersøger Rigét skulpturen og forholdet mellem beskuer og objektet gennem en devaluering af narativet og funktionaliteten. Hvordan erfarer man noget, man ikke forstår? Hvornår eksisterer noget? Kan vi forsøge at ignorere, at vi måske ikke umiddelbart forstår, men blot erfarer?

Amalia Fonfara, f. på Grønland i 1985. Dimittend fra Kunstakademiet i Trondheim, NTNU med en international master i billedkunst, 2015 og bachelor i billedkunst, 2013. I sit kunstneriske virke udforsker Fonfara forskellige grene af esotericisme og det paranormale. Igennem kunsten undersøger hun, hvordan perception og virkelighed er tæt forbundet med forestillingsevne og åndelighed. Med en interesse i åndelig identitet udforsker og diskuterer Fonfara, i udstillingen, ritualet og dets kulturelle tilhørighed.

Udstillingen har fernisering fredag d. 20. maj fra kl. 17-21 og er desuden åben lørdag d. 21. og søndag d. 22. maj fra kl. 11-16

Se mere på udstillingens facebookevent her