Søg S
Udstilling

Images: An Age of Our Own Making

Kunsthal Charlottenborg præsenterer udstillingen An Age of Our Own Making - Refleksion III, hvor fem kunstnere fra Afrika, Asien og Mellemøsten udstiller værker, der har fokus på menneskets rolle og ansvar som medskaber af samfundet.

An Age of Our Own Making er et kunstsprojekt i tre dele, der undersøger mennesker og materialers liv og cirkulation og de spor, de sætter sig i miljøer verden over. Udstillingen er et led i den landsdækkende kulturbegivenhed IMAGES 2016.

På Kunsthal Charlottenborg kan man udover udstillingen opleve filmpremiere, kunstnerpræsentationer, en reader og performances af kunstnerne Kamal Aljafari (Palæstina), Moshekwa Langa (Sydafrika), Tita Salina og Irwan Ahmet (Indonesien) og Ibrahim Mahama (Ghana).

Borgernes ansvar for etebalering af samfundet
Stater har ikke førsteret til at definere civilsamfundet eller historien, alle er medskabere. Den tredje refleksion i An Age of Our Own Making handler om den individuelle medborgers ansvar for etableringen af civilsamfundet, om skabelse og formidling af viden og rum.

Denne udstillingsdel viser, hvordan kunstnere tager initiativ til at tematisere og behandle radikalt presserende emner i den ikke-vestlige verden, såsom det at være borger, have dobbelt nationalitet og samtidig at forstå det geografiske som kulturel grænseerfaring.

Vidensdannelse og uddannelse er et vigtigt led i at opnå personlig handlefrihed - værkerne i denne udstilling kan ses som en visuel vidensdannelse.
 

Udstillingen er sammensat af Solvej Helweg Ovesen og Bonaventure Soh Bejeng Ndikung.