Søg
Arrangement

Jeuno JE Kim bliver studieleder på Kunstakademiets Billedkunstskolers bacheloruddannelse

Jeuno JE Kim er tiltrådt som studieleder på bacheloruddannelsen og har fremover det overordnede undervisnings- og programansvar for de første tre år af uddannelsen i billedkunst på Kunstakademiet.

”Vi er glade for at have ansat Jeuno JE Kim som ny leder af Kunstakademiets BFA-uddannelse med sin solide undervisnings- og studieledelseserfaring fra både Sverige og Danmark, så vi fortsat kan udvikle uddannelsen på en måde, så den er relevant og tidssvarende i disse foranderlige tider”, siger Kunstakademiets rektor Lars Bent Petersen om ansættelsen.

Jeuno JE Kim har en baggrund i teologi, musik og radio og arbejder som billedkunstner med animation, performance, spil, lyd, video og tekst. Hendes arbejde kredser om geopolitiske spørgsmål og den diasporiske identitet samt de politiske, sociologiske og kulturelle dimensioner af temaer som nationalisme, oversættelse og historiefortælling.

”Jeg er beæret og ydmyg over tilliden og muligheden for at arbejde med BFA-skolen. I denne tid, efter de udfordringer, som Covid-19 stillede kunstuddannelserne overfor, glæder jeg mig over at arbejde sammen med studerende og kolleger om at skabe meningsfulde bidrag til den lokale og internationale samtale, der udforsker parametrene for, hvad kunst kan være, kunstnerens rolle, og kunstuddannelsens bidrag til samfundet som helhed”, siger Jeuno JE Kim i forbindelse med sin ansættelse på Kunstakademiet.

Jeuno JE Kim kommer fra en stilling som BFA-programleder og lektor på HDK-Valand, Göteborg Universitet, og hun har tidligere været professor på Det Fynske Kunstakademi. Hun har desuden arbejdet som koordinator for Critical Studies Programme på Malmø Kunstakademi og har været gæsteforelæser på adskillige kunstakademier i Skandinavien og i Europa. Jeuno JE Kim har en Bachelor of Arts fra Oberlin College, en Master i teologi fra Harvard University; samt en Master of Fine Arts fra University of Illinois.

På Kunsthal Charlottenborg kan du onsdag d. 7. december få et dybere indblik i Jeuno JE Kims egen kunstneriske praksis, når hun sammen med kunstnerne Ewa Einhorn og Karolin Meunier præsenterer det multimediale event, kunstprojektet Krabstadt – en fiktiv by i Arktis, hvor alle de nordiske lande sender deres uønskede mennesker og problemer hen. Læs meget mere om eventet her: https://www.facebook.com/events/810222593538342

--

Stillingen som studieleder blev slået op i februar 2022. Herefter har ansøgningerne været gennem bedømmelsesudvalg og ansættelsesudvalg, og Jeuno JE Kim blev ansat på baggrund af et enigt udvalg.

Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler er en videregående uddannelse med 170 studerende, som uddanner sig inden for billedkunstfaget. Kunstakademiet har ud over bacheloruddannelsen fire kandidatprogrammer inden for maleri, skulptur, mediekunst og koncept- og kontekstbaseret kunst.
Kunstakademiet har en række værksteder, som gennem bachelor- og kandidatuddannelsen tilbyder de studerende undervisning i materialeforståelse og teknisk viden – inden for grafik, farve, keramik, gips, konstruktion, træ, bæredygtige materialer, 3D, video, lyd og fotografi. Værkstedsarbejde og -undervisning, de studerendes praksisarbejde i eget atelier, og den øvrige undervisning på bachelor- og kandidatafdelingerne er grundelementer i den billedkunstneriske uddannelse.

For spørgsmål og pressebilleder, kontakt venligst kommunikationsansvarlig Lea Kyndrup: , +45 33 74 46 16