Søg
Nyhed

Kunstakademiet og ARKEN modtager stor bevilling til fælles forskningsprojekt

Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og ARKEN Museum for Moderne Kunst har modtaget en bevilling på 1.798.000 kr. af Ny Carlsbergfondet til et nyt forskningsprojekt, der skal gentænke kunstmuseet i en sårbar tid. Forskningsprojektet med titlen Kunstmuseet i en skrøbelig økologi starter til efteråret.

Første skridt er opslaget af en tre-årig stilling som postdoc, der får til huse på Kunstakademiet. Afsættet for det fælles forskningsprojekt er at undersøge, hvordan museet kan gentænkes inden for den skrøbelige, men også åbne position, som vi med klima- og økokrisen befinder os i. Projektet undersøger også, hvordan billedkunsten i disse år beskæftiger sig med et non-humant felt, der spænder fra kunstig intelligens til
klimaforandringer.

Unikt samarbejde
Projektet er en vigtig styrkelse af forskningen på de to institutioner og giver mulighed for et unikt samarbejde. Kunstakademiet har i sin seneste strategi lagt en fornyet vægt på forskning og økologiske perspektiver, og ARKEN har i flere år arbejdet inden for feltet med både udstillinger og forskningsprojekter.

Bevillingen er en del af Ny Carlsbergfondets Forskningsinitiativ, som blev iværksat i 2010 og har det formål at generere ny kunstvidenskabelig viden og samtidig bygge bro mellem universiteternes og museernes forskning.

Uddannelses- og forskningsfaglig koordinator Emil Leth Meilvang, Kunstakademiet
Tlf. 33 74 46 20, E-mail: