Søg
Arrangement

Marianne Hurum er ny lektor på Kunstakademiets bacheloruddannelse

Den norske billedkunstner og maler Marianne Hurum startede i efteråret 2022 som lektor i billedbaserede praksisser på Kunstakademiets Billedkunstskolers bacheloruddannelse.

”Med ansættelsen af Marianne Hurum har Kunstakademiet fået en erfaren underviser og billedkunstner, som kan bidrage med nye internationale perspektiver på BFA-uddannelsen og styrke det allerede stærke nordiske samarbejde vi har.” siger Kunstakademiets rektor Lars Bent Petersen.
 
Marianne Hurum har en bred undervisningserfaring fra både Norge og Sverige. Hun har blandt andet undervist på Kunsthøjskolen i Oslo og Kunstakademiet i Umeå, ligesom hun har en udstillet bredt på gallerier, museer og kunsthaller. Marianne Hurum har været aktiv i flere norske faglige organisationer for kunstnere, blandet andet som bestyrelsesforperson i UKS, Unge Kunstneres Samfund. Hun er uddannet fra Kunsthøjskolen i Malmø, University of Illinois at Chicago, samt Statens Kunstakademi, Oslo.
 
”Som én, der er grundlæggende interesseret i nye stemmer, er jeg ydmyg og glad for denne mulighed for at etablere en så nær dialog med nogen af dem, som udvikler deres stemmer i dag. Jeg håber, at min varierede baggrund, mit specialiserede virke som maler og min brede interesse i visuel kultur, samfundsliv og bevægelser i tiden, kan bidrage til en meningsfuld udveksling med de studerende.
Den tætte kontakt med de studerende – og med det muligheden til at gå i dybden som underviser – er for mig det mest attraktive i denne stilling.”, siger Marianne Hurum i forbindelse med sin ansættelse.
 
---
 
Stillingen som lektor blev slået op i foråret 2022. Herefter har ansøgningerne været gennem bedømmelsesudvalg og ansættelsesudvalg, og Marianne Hurum blev ansat på baggrund af et enigt udvalg.
 
Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler er en videregående uddannelse med 170 studerende, som uddanner sig inden for billedkunstfaget. Kunstakademiet har ud over bacheloruddannelsen fire kandidatprogrammer inden for maleri, skulptur, mediekunst og koncept- og kontekstbaseret kunst.
Kunstakademiet har en række værksteder, som gennem bachelor- og kandidatuddannelsen tilbyder de studerende undervisning i materialeforståelse og teknisk viden – inden for grafik, farve, keramik, gips, konstruktion, træ, bæredygtige materialer, 3D, video, lyd og fotografi. Værkstedsarbejde og -undervisning, de studerendes praksisarbejde i eget atelier, og den øvrige undervisning på bachelor- og kandidatafdelingerne er grundelementer i den billedkunstneriske uddannelse.
 
For spørgsmål og pressebilleder, kontakt venligst kommunikationsansvarlig Lea Kyndrup: ,  +45 33 74 46 16