Søg
Udstilling

Nanna Debois Buhl: Stellar Spectra

Ph.d.-studerende på Kunstakademiet Nanna Debois Buhl udstiller på Fotografisk Center. Udstillingen er en del af hendes ph.d.-projekt.

D. 10. januar 2020 åbner Nanna Debois Buhls soloudstilling Stellar Spectra på Fotografisk Center i København.

I  Stellar Spectra præsenterer Nanna Debois Buhls to nye installationer, der reflekterer over, hvordan tidligt fotografi og computerteknologi har formet vores opfattelse af rummet og vores plads i universet.

Udstillingens værker tager afsæt i astro-fotografi fra slutningen af 1800-tallet skabt af de britiske astronomer Margaret Huggins og Annie Maunder. Huggins var pionér inden for astrofysikken, og Maunder var ansat som det, man betegnede “human computer” på the Royal Observatory i Greenwich, hvor hun arbejdede med at fotografere solen.

I de to installationer undersøger Nanna Debois Buhl, hvordan begrebet ‘computer’ har rødder længere tilbage, end vi almindeligvis forestiller os, og hvordan forholdet mellem menneske og maskine har forandret sig over tid; og hun bruger astrofysisk fotografi som en prisme til at reflektere over de mekanismer, der gør ting synlige eller usynlige, huskede eller glemte.
 
Gennem fotografi, film og tekst spørger udstillingen om vi kan skærpe vores historiske bevidsthed ved at se nærmere på de mennesker og materialer, som er udeladt i traditionelle fortællinger om astronomi og rumvidenskab? Kan vi gentænke forholdet mellem det analoge og det digitale? Og kan vi ved hjælp af nye fortællinger forestille os alternative fremtider?

---

Nanna Debois Buhl er billedkunstner. Hendes arbejde materialiserer sig som fotografi, installationer, film og kunstnerbøger. Hun er PhD-studerende i kunstnerisk praksis på Det Kongelige Danske Kunstakademi og Københavns Universitet. I hendes PhD-projekt Sky Studies: Cosmic Code, Images, and Imaginaries studerer hun undersøgelser af kosmisk rum fra videnskabelige, æstetiske og spekulative perspektiver.
 
Buhls værker har været udstillet på institutioner som Pérez Art Museum; SculptureCenter; Art in General; The Studio Museum, Harlem; El Museo del Barrio, USA; MSU Museum of Contemporary Art, Kroatien; Bucharest Biennial 7, Rumænien; Lunds Konsthall og Hasselblad Foundation, Sverige; Kunsthal Charlottenborg; Kunsthallen Brandts og Herning Museum of Contemporary Art, Danmark. Hendes værker er inkluderet i samlinger på Louisiana Museum for Moderne Kunst, ARKEN Museum for Moderne Kunst, Vejle Kunstmuseum, Museet for Samtidskunst, Roskilde og Det Nationale Fotomuseum.

Fernisering: 10. januar 2020. Udstillingsperiode: 11. januar - 8. marts 2020

Læs mere på Fotografisk Centers hjemmeside

Kilde: Fotografisk Center og Nanna Debois Buhl