Søg
Nyhed

Ny udstilling på Kunstakademiets udstillingssted Q

Udstillingen SPEKTAKL af kunstner og studerende på Kunstakademiet Hannah Amalie Nielsen åbner i Q fredag d. 23. april

Spetakel Galleri Q
Hannah Amalie Nielsen 23-25 April 2021

Et lag af en dag, en nat, en frostmorgen
Introduktion af Anna Kristine Hvid Petersen

Stræk armene, tråd lyset og sy solen fast til en cirkel af et brændemærke i huden, så du kan holde håndfladen op foran øjnene og blændes af den her morgen igen og igen. Under kraven; et knudret træ, du krummer ryggen og træet bukker forover med rødderne fæstnet i vrangen.
Ved søbredden sætter du af, i en dans, den tegnes hen over isen. Skøjternes metalklinge skærer i den frosne top og presser et tyndt lag af snekrystaller til side; gnidningen får krystalmønstrene til at kollapse og overgive sig til is-stregen. Udstrakte arme, en balanceakt, denne tegningens dans på den hårde søhinde; røde kinder, på isens underside ser tangplanter blot et filtreret lys. Og da smelter resten af krystallerne og tegningen bliver flydende, nu er det den mælkede morgendis man må bevæge sig igennem, kravle op i træet under kraven, og se de knækkede småkviste falde ned i tågen, som var det i brudens slør; hun går på den anden side af bakken, hvert skridt trækker græsset frem til en eng, men enkelte dråber har sat sig i dine kjolefolder, her blander de sig med natten, hvor du leende byttede skøjterne ud med slangeskindsstøvler for til sidst at beslutte dig for træsko. Slå på trommen! Kulissen er en klump af slim og glitter, i hver fold udspiller der sig en scene, sprukne bær og legemsvæsker, også i denne sorte kjole er der opsmøgede koboltblå ærmer og en rest af blodstænk. Hun sagde, skær halsen, som man knækker tråden, der var et tilsølet lagen, men nu, med dit mormors tørklæde om hovedet glider du ned i træets skygge, oplyser den indefra med solen i håndfladen. Skyggen strækker sig, som flængen i nylonstrømperne; ud kryber den dag, hvor du ville hænge billedet på væggen men i stedet tabte det på gulvet; et landskab af glas som den frosne sø, der nu også kun er et omrids bag dine øjne, ligesom månens kratere, du skraber frem, sort fnuller fra nattehimlens tæppe under dine negle.
--
Åben fredag d. 23. april fra kl.16.00 til 20.00. Lørdag og søndag d. 24. og 25. april fra kl.12.00 til 17.00.
Peder Skramsgade 2, 1050 København K

COVID RETNINGSLINJER
For adgang til Q, skal der fremvises dokumentation for en negativ test for COVID-19 til den ansvarlige i Q. Testen må ikke være ældre end 72 timer. Både PCR- og antigentest kan fremvises.
Da Q har et samlet areal på 100 m2, kan der maximalt tillades 25 personer i lokalerne ad gangen.
Der skal holdes minimum 1 meters afstand til andre. Der skal ligeledes bæres ansigtsmaske eller andre værnemidler under hele besøget i Q.