Tre onsdage i november kan du på Kunsthal Charlottenborg opleve projektet okto, der undersøger det sociale krydsfelt mellem gastronomi og billedkunst. Projektet er startet af billedkunstner og kok Søren Aagaard og antropolog Henrik Hedegaard.
Okto inviterer dig indenfor til oplevelsen af en ny udstillingsform, hvor kunstnere, kokke og bartendere arbejder sammen om at skabe tre aftener, der blander formaterne kunstudstilling, bar, restaurant og fernisering. Til okto vil der blive serveret delikate retter til gode priser, skabt i samarbejde med de deltagende kunstnere.
Til åbningen af den første udstillingsevent har okto inviteret kunstneren Kasper Hesselbjerg, som har været med til at skabe aftenens menu, inspireret af hans værker. Hesselbjerg viser sit projekt ”Jeg gav dem østers og lod dem vrøvle”, hvori der serveres sake og inkaguld i keramiske skaller. Derudover vises en række kollager fra Hesselbjergs serie ”Chocolate Chip Sea Cucumber Atlas”.
Aftenens menu består af mindre retter i stilen Japansk/nordisk comfort food (50 - 110 kr):
"Chocolate Chip Sea Cucumber Atlas"
"Æbleskiver"
"Japansk smørrebrød"
Samt øl og sake
Alle retterne er udarbejdet i et samarbejde mellem okto og Kasper Hesselbjerg.
Oktos to næste udstillingsevents afholdes den 16. november og 30. november - ligeledes i Kunsthal Charlottenborgs kantine.
Denne aften på Kunsthal Charlottenborg inviterer vi desuden til åbningen af Cph Pix i kunsthallens biograf, og udstillingerne er åbne til 20.00 (gratis entre fra kl 17.00)