Søg
Nyhed

Udstillinger og offentlige arrangementer på Kunstakademiet i foråret 2022

Kunstakademiet glæder sig hvert år til at invitere offentligheden indenfor til udstillinger og arrangementer, hvor studerende og undervisere præsenterer deres arbejde.

Præsentation af kunstneriske projekter og dialog med offentligheden er en fast del af Kunstakademiets uddannelser. Du kan her læse om Kunstakademiets udstillinger og udstillingsplatforme, og du kan se billeder fra nogle af 2021's udstillingsprojekter.

Faste udstillinger og platforme på Kunstakademiet

Førsteårsudstillingen
Hvert år omkring februar skaber Kunstakademiets førsteårsstuderende en udstilling på udstillingsstedet Q. De studerende står selv for udstillingens tilrettelæggelse, installering og formidling.

Rundgang
Hvert år i juni åbner Kunstakademiet dørene for offentligheden, som kan opleve de studerendes værker dér, hvor der dagligt arbejdes med kunsten. I værksteder og atelierer, over auditorier, haver og gårde, kan de besøgende møde værker fra de studerendes hånd. Værkerne er ikke nødvendigvis afsluttede men ofte i proces. Skolen og de studerende åbner dermed for et unikt indblik i både arbejds- og læringsprocesser og for møder med værker af studerende under uddannelse.

Bachelorudstillingen
BFA-uddannelsens tredje år afsluttes med en offentlig udstilling i maj måned. De studerende præsenterer deres bachelorprojekter, og de organiserer selv udstillingen, formidling og det øvrige samarbejde. 

Afgangsudstillingen
På master-uddannelsens afsluttende år skaber hver afgangsstuderende selvstændigt eller som gruppe et værk til afgangsudstillingen, som er en stort anlagt udstilling på Kunsthal Charlottenborg. De studerende vælger en kurator, som de samarbejder med om til den fælles præsentation af holdets afgangsprojekter. De studerende arbejder ligeledes tæt sammen med Kunsthal Charlottenborg, som er et professionelt, internationalt udstillingssted og kulturhus – og på den måde er de studerende med deres afgangsudstilling hovedaktører i afviklingen af en stor, velbesøgt og formidlet kunstbegivenhed. Afgangsudstillingen finder sted i april og maj måned.

Udstillingsstedet Q
Udstillingsstedet Q er projektrum med direkte indgang fra gaden, hvor studerende på Kunstakademiet kan eksperimentere med forskellige udstillingsformater, samarbejder, workshops, performances, formidling etc. Alle studerende har løbende mulighed for at udstille eller vise projekter i Q, og udstillingskalenderen er som regel fyldt op hele skoleåret.

Kunstakademiets afdelinger
Mange af Kunstakademiets afdelinger og studerende arbejder individuelt eller i fællesskab systematisk med formidling, f.eks. ved at etablere performance- eller udstillingsplatforme på afdelingen, ved at organisere offentlige forelæsningsrækker eller ved at arrangere udstillinger eller visninger på eksisterende platforme uden for Kunstakademiet. Senest bl.a. fordragsrækken Why Words Now, organiseret af Kunstakademiets afdeling for billedhuggerkunst i samarbejde med Art Hub Copenhagen.

Udstillinger og offentlige arrangementer 2022

19. april - 22. maj 2022: Afgangsudstillingen på Kunsthal Charlottenborg

20.-29. maj 2022: BFA-udstillingen

10. - 12. juni 2022: Rundgang på Kunstakademiet

Opdateres løbende. Der tages forbehold for ændringer