Søg S

Laboratoriet for bæredygtige materialer

På Laboratoriet undervises der og forskes i den billedkunstneriske brug af plast og bæredygtige materialer.

Laboratoriet dækker arbejdsområder som støbning samt bearbejdning af plast og bæredygtige materialer.

Der afholdes sikkerhedskursus i håndtering af plastmaterialer samt en introduktion til Laboratoriets maskiner og udstyr.
I det daglige arbejde og undervisning er der fokus på den enkelte studerendes projekter og arbejder. Tilrettelæggelse sker i samarbejde med den studerende.

Malene Bang er ansvarlig for Laboratoriet og står for den daglige drift og undervisning. Per Kapper er ekstern underviser, og tager sig af sikkerhedskurser og rådgivning.

Malene Bang

Lektor i materialesprog

Malene Bang (f.1978) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (2006-2012), har været ansat som værkstedsassistent og underviser på Kunstakademiets Billedhuggerskole siden 2014, og været ansvarlig for Kunstakademiets Plastlaboratorie siden 2015. Lektor og leder af Laboratoriet for bæredygtige materialer siden 2018.

Malene Bang har desuden på Kunstakademiet arbejdet med KUV-projektet ”Bæredygtige materialer og materialesprog” (2017/2018).

I sin kunstneriske praksis arbejder Bang med skulptur, møbler, video, tegning og installation. Malene Bang har udstillet på bl.a. Arken, Nikolaj kunsthal, Skovsnogen Art Space, Møstings Hus og Brandts. Malene Bang har desuden stor erfaring indenfor snedkerfaget, udstillingsopbygning og som assistent for diverse kunstnere.

E-mail

Telefon

+45 3374 4687