BFA-skolen er en tværfaglig skole hvis primære funktion er at støtte den studerende i at etablere en kunstpraksis med en værkproduktion, der foregår i et krydsfelt mellem egne undersøgelser, kunsthistorisk og kulturel viden og materialekendskab.
På BFA-skolen lægges der derfor vægt på eksperimentering, studieteknik, research, og udfordring af processer, arbejdsmetoder, og materialebrug. Den studerende introduceres til et bredt udvalg af praksisformer, kunstopfattelser og medier.
Undervisningen
Undervisningen fokuserer på at etablere et sprog, der kan støtte den studerende i at navigere mellem kunstnerisk arbejde, teori, kunsthistorie, kultur og samfund. At reflektere over eget og andres arbejde er ligeledes en væsentlig del af studiet.
BFA-skolen har mellem 80 og 90 studerende fordelt på tre årgange. De fire faste undervisere på BFA-skolen er alle udøvende billedkunstnere.
Praktisk foregår undervisningen dels som praksisgrupper og dels som individuelle ateliersamtaler med udgangspunkt i den studerendes egen produktion. Desuden tilbydes der en række kurser, praktiske såvel som teoretiske. Det obligatoriske, teoretiske forløb omfatter undervisning i kunsthistorie og kunstteori.
Der arrangeres desuden kurser i samarbejde med Billedkunstskolernes laboratorier, der introducerer til billedkunstneriske discipliner som maleri, skulptur, keramik, video, mediekunst, lyd og foto.
Studieordning
Studieordning 2024
---
BFA-skolen
Peder Skramsgade 2B, 3. sal
1054 København K