Søg

Nermin Duraković bliver ny lektor på Kunstakademiet

Kunstner Nermin Duraković bliver fra 1. oktober 2021 én af de fire undervisere, som sammen udgør teamet bag Det Kongelige Danske Kunstakademis bacheloruddannelse.

”Med ansættelsen af Nermin Duraković får Kunstakademiet en underviser med en bred kunstnerisk erfaring og en reflekteret tilgang til undervisningspraksis og pædagogik – der kan bidrage til at udvikle og understøtte et relevant undervisningsmiljø, for vores studerende og i forhold omverdenen”, siger Kunstakademiets rektor Lars Bent Petersen.

Nermin Duraković er billedkunstner og arbejder med medier som skulptur, installation, foto og tegning. Hans kunstneriske interesse ligger inden for samtidspolitisk kunst og æstetik. Duraković har flere udstillinger bag sig, både hjemme og i udlandet, og han har over de seneste to årtier været engageret i at opbygge en række kulturelle og sociale aktiviteter og projekter. Nermin Duraković er født i det tidligere Jugoslavien, Bosnien og Hercegovina og er uddannet på Det Fynske Kunstakademi 2000-2005.

”Jeg ser frem til at samarbejde med de studerende og de øvrige undervisere på Kunstakademiet om at skabe et stærkt og højt fagligt niveau og rum for at forskellige kunstpraksisser kan udvikle sig. Hvor de studerende får de mest optimale forhold og de værktøjer, de har brug for, praktisk såvel som teoretisk, som fundament for en videre praksis og uddannelse. Som underviser lægger jeg vægt på at være med til at skabe et undervisningsrum, hvor man respekterer hinandens holdninger, standpunkter og tilgange til kunst, og hvor alle føler sig velkomne og ansporede til at deltage.”, siger Nermin Duraković i forbindelse med sin ansættelse på Kunstakademiet.

--

Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler er en videregående uddannelse med 170 studerende, som uddanner sig inden for billedkunstfaget. Kunstakademiet har ud over bacheloruddannelsen fire kandidatprogrammer inden for maleri, billedhuggerkunst, mediekunst og koncept- og kontekstbaseret kunst.

Kunstakademiet har en række værksteder, som gennem bachelor- og kandidatuddannelsen tilbyder de studerende undervisning i materialeforståelse og teknisk viden – inden for grafik, farve, keramik, gips, konstruktion, træ, bæredygtige materialer, 3D, video, lyd og fotografi. Værkstedsarbejde og -undervisning, de studerendes praksisarbejde i eget atelier, og den øvrige undervisning på bachelor- og kandidatafdelingerne er grundelementer i den billedkunstneriske uddannelse.

--

For spørgsmål og pressebilleder, kontakt venligst kommunikationsansvarlig Lea Kyndrup:  , +45 33 74 46 16