Søg
Nyhed

CAT COW - Nina Beier: Kom til boglancering på Kunsthal Charlottenborg

Billedkunstskolernes Forlag & Kunsthal Rønnebæksholm til lancering af publikationen 'CAT COW – Nina Beier'.

Det forskningsbaserede katalog udspringer af den internationalt anerkendte kunstner Nina Beiers performancekommission 'CAT COW 'fra 2021, en udstilling skabt til Kunsthal Rønnebæksholm, kurateret af Charlotte Sprogøe, der har skrevet bogens åbningsessay.

Marmorægget bevæger sig igennem CAT COW som en konceptuel urform, der genererer udstilling, tekster og bog. 'CAT COW' udforsker spændingsfeltet mellem det levende og det døde, det organiske og det æstetiske – og det performative og det skulpturelle. I 'CAT COW' overføres kunstnerisk koncept, æstetiske greb og psykiske toneleje fra udstillingen som form til bogen som formmæssig helhed. I Nina Beiers kunst er betydning aldrig afsluttet og endelig, tingene rummer altid lag af bagage og potentialer for at blive produceret, distribueret, forhandlet og brugt på ny. På samme vis vikles teksten af Sprogøe ind i en baggrundstekst af kunstneren skrevet i samarbejde med Nanna Friis, der kommenterer og komplicerer begreberne, og indsætter dem i en kontekst af Nina Beiers omfattende udstillingsmæssige bagkatalog.

CAT COW-udgivelsen er generøst støttet af Bikuben Fonden. CAT COW-udstillingen blev skabt som en selvstændig kuratorisk del af Bikuben Fondens udstillingspris Vision 2020 Soil.Sickness.Society, og var kommissioneret til Kunsthal Rønnebæksholms massive industrielle ladebygning som del af Charlotte Sprogøes kuratoriske ph.d.-projekt ’Exhibition as Psycho-Aesthetic Form – and Backdrop as Character’

Tak til Bikuben Fonden, Novo Nordisk & Københavns Universitet

Tid og sted: Tirsdag d. 12. oktober 2021 kl. 18:30-20:00 i Kunsthal Charlottenborgs boghandel / Nedre Foyer
Gratis entré
Facebookevent: https://www.facebook.com/events/916121119264747/