Søg S
Forelæsning

Charlottenborg Art Talk: Eduardo Terrazas

Charlottenborg Art Talk:
Eduardo Terrazas og Toke Lykkeberg
Samtalen foregår på engelsk.
Kunsthal Charlottenborg
Søndag den 28. maj 2017 kl. 14:00 - 15:00 
______________________________________________________________________

Eduardo Terrazas er en mexicansk kunstner, designer, arkitekt og byplanlægger, som især er kendt for sit unikke logodesign til de Olympiske lege i 1968.

På kunsthal Charlottenborg er han aktuel i udstillingen 'Welcome Too Late' kurateret af Toke Lykkeberg. Udstillingen omhandler bl.a. eksponentiel vækst, hvilket Eduardo Terrazas har arbejdet aktivt med igennem sit virke som designer og kunstner.

I 1975 blev han inviteret til et møde mellem den mexicanske præsident Luis Echeverría og tænketanken Club of Rome, hvis rapport Grænser for Vækst fra 1972 alarmerende havde konkluderet, at ubæredygtig vækst kunne blive menneskehedens endeligt.

Til lejligheden blev Terrazas bedt om at lave en udstilling, hvortil Terrazas præsenterede en grafisk og visuel bearbejdning af Club of Romes arbejde. I en serie på 16 billeder fremstillede han ubæredygtig eksponentiel vækst som et hvidt kvadrat, der over 16 fordoblinger af en sort streg ender i et sort kvadrat. 

I 2012 forvandlede Terrazas sin grafiske gengivelse af det eksponentielle vækstscenarie til en videoinstallation, der nu præsenteres i større format på Kunsthal Charlottenborg. 
Desuden udstilles Parteaguas (Turning Point) fra 1975.

Det oprindelige foto er fra 1946, taget ved koraløerne Bikini-atollen i Stillehavet, og repræsenterer det amerikanske militærs test af en atombombe, der ved eksplosion igangsætter en eksponentielt stigende kædereaktion af kernespaltninger.

Mød Eduardo Terrazas i samtale med Toke Lykkeberg på Kunsthal Charlottenborg søndag den 29 maj kl 14.

Eventet er gratis, når entreen er betalt.