Søg S
Arrangement

Performance i Afgang 2017: Vibe Overgaard

Performance: Vibe Overgaard
Lørdag den 27. maj kl. 16:00 - 16:30
Afgang 2017
Kunsthal Charlottenborg

På næstsidste dag for årets udstilling for dimittenderne fra Kunstakademiets Billedkunstskoler kan man opleve en bevægelsesperformance i Vibe Overgaards værk ”Turning (Back)”. Performancen er udviklet sammen med og udføres af dansere og koreografer Adriano Wilfert Jensen og Paolo Gile.

Vibe Overgaards værk ”Turning (Back)” arbejder med fortællingen om vores historie og kulturarv som en politisk konstruktion. På denne baggrund er kunstneren optaget af at skabe en mere personlig forbindelse til fortiden gennem krop og materiale, og har valgt at arbejde indgående med materialet, ler, fremfor med de færdige og oftest ophøjede historiske genstande, som vi møder på kulturarvsinstitutioner.

Hun forsøger at lytte sig frem til tidligere tiders brug af ler, hvilket primært var fokuseret omkring hjemmet – fx i forbindelse med at bygge huse og opbevare mad. Formålet er at frembringe viden og historier, som ikke er indskrevet i historiebøgerne, men i selve materialet, ler. 

Til Afgang 2017 har Vibe Overgaard skabt en scenografi bestående af en bindingsværksvæg og et sort vinylunderlag som markerer et afgrænset rum, hvori ubrændte, drejede vaser er sat frem.

Scenografien aktiveres flere gange i løbet af udstillingen i en performance, hvori danserne og koreograferne Adriano Wilfert Jensen og Paolo Gili lader kroppen gå i dialog med materialet og trækker den historiske reference ind i samtiden og udstillingssituationen.

Denne performance er gratis, når entreen er betalt.