Søg
Nyhed

CHART 2022 på Kunstakademiet og Kunsthal Charlottenborg

​Fra 26. - 28. august lægger Kunstakademiet og Kunsthal Charlottenborg igen hus til CHART. Årets program byder på offentlige begivenheder i Kunstakademiets og kunsthallens gårde med musik, performances, arkitektur, og installationskunst. Derudover kan du hele weekenden opleve en lang række talks.

Gå på opdagelse på kunstbogmessen med kunstnerbøger og print i Kunstakademiets Festsal. Vær med til talks, performances, musikoplevelser og udendørs kunst-, design- og arkitekturinstallationer, bl.a. en stor stedsspecifik installation på Charlottenborg Slots facade mod Kgs. Nytorv skabt af den finske kunstner Kaarina Kaikkonen.
 
KUNSTMESSEN
Når kunstmessen, der præsenteres på Kunsthal Charlottenborg, åbner, vil CHART som den første messe i verden kunne præsentere en ligelig kønsbalance blandt de udstillede kunstnere, der vises af de 38 nordiske gallerier. Blandt highlights fra det kunstneriske program i kunsthallen er bl.a. en solo-præsentation af den norske maler Ida Ekblad, en af nordens nye, internationale stjerneskud. Den argentinske kunstner Tomas Saraceno præsenterer også nye værker, og kunstneren Charlie Roberts (US) har kurateret en præsentation af malere som Stevie Dix (BE) og Trude Viken (NO). Yngre nordiske kunstnere er også repræsenteret, bl.a. Sofia Hultén (SE), Nina Beier (DK) og Anna Aagaard (DK). Læs mere her.
 
KUNSTBOGMESSE
I Festsalen på Charlottenborg samles Nordens mest interessante uafhængige forlag og udgivere af kunstnerbøger for andet år til CHART Book Fair. Her viser uafhængige forlag samt veletablerede kunstforlag det bedste på scenen for kunstnerbøger og print. Læs mere her.

OFFENTLIGT PROGRAM
Over weekenden præsenteres et omfattende offentligt program i Charlottenborgs gård med musik, performances, arkitektur, og installationskunst. Hør bl.a. August Rosenbaum (DK), oplev intimkoncerter præsenteret med Brodie Sessions, udforsk en virtuel skulpturpark og overvær en performativ zine-workshop.
 
I en serie af talks dissekerer og debatterer kunstnere, kunstkritikere og kunstprofessionelle fremtidens kunstverden. Heriblandt med det franske ikon ORLAN, det internationale stjerneskud Yael Bartana og den svenske kunstner Camilla Engström i samtale med Johan af Klint, Hilma af Klints grandnevø.
 
Derudover kan du opleve en række kunstfaglige talks, hvor bl.a. direktør for Boijmans van Beuningen, Sjarel Ex (NL) i samtale med TF Chan (HK/UK) fra Wallpaper* fortæller om verdens første offentlige kunstarkiv, Depot Boijmans. Søndag den 28. august kan du opleve tre direktører for nordiske nationalmuseer, Mikkel Bogh fra SMK i København, Gitte Ørskou fra Moderna Museet i Stockholm og Karin Hindsbo fra det nyåbnede Nasjonalgalleriet i Oslo, der sammen reflekterer over nationalgalleriets rolle i dag. Søndagens program afsluttes med en samtale mellem to af nordens mest internationalt anerkendte arkitekter Bjarke Ingels (BIG) og Kjetil Trædal Thorsen fra norske Snøhetta. Læs mere her.
 
ARKITEKTUR
Fem teams af unge arkitekter, designere og kunstnere skaber midlertidige pavilloner, der under temaet Social Architecture udforsker nye rammer for fællesskab og sociale interaktioner. Finalisterne blev udvalgt af en international jury bestående af Bjarke Ingels, stifter og partner hos BIG (DK); Kjetil Trædal Thorsen, arkitekt hos Snøhetta (NO); Johanne Hestvold, kunstner (NO); Pleun van Dijk, kurator ved Future Material Bank (NL); Ditte Lysgaard Vind, grundlægger af The Circular Way (DK); Maria Foerlev, designgallerist og ejer af Etage Projects (DK). De fem pavilloner fungerer som barer, restauranter og mødesteder og drives i samarbejde med nogle af Københavns lokale pionerer. Læs mere her.
 
INFORMATION
Talks, performances og events i gården er tilgængelige for alle – resten af programmet kræver billet til CHART 2022. Find det fulde program her.
 
Åbningstider
26. august: 11-19 (gården er åben til 23)
27. august: 11-18 (gården er åben til 23)
28. august: 11-17
 
Du kan købe din billet på CHARTs hjemmeside. Det offentlige live-program er gratis.

---

Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler er en videregående uddannelse inden for billedkunst. Kunsthal Charlottenborg, som er en del af Kunstakademiet, er en kunsthal for dansk og international samtidskunst.

Hvert år lægger Kunstakademiet og Kunsthal Charlottenborg desuden sammen hus til en række større, danske kulturbegivenheder og -festivaler.

Det betyder, at kunst- og kulturinteresserede besøgende får mulighed for at opleve et stykke dansk kulturarv - Charlottenborg Slots historiske lokaler og udendørsarealer - som ramme for vidt forskellige begivenheder inden for dokumentarfilm, klassisk musik, kulturhistorie og selvfølgelig samtidskunst.

I 2022 samarbejder Kunstakademiet og Kunsthal Charlottenborg med

Se Kunsthal Charlottenborgs udstillings- og eventprogram her

Læs mere om Kunstakademiets udstillinger og offentlige arrangementer her