Søg
Nyhed

Fælles udtalelse for at forebygge seksuelle krænkelser i kunstlivet

Kunstakademiets Billedkunstskoler, Foreningen af Kunsthaller i Danmark, Dansk Gallerisammenslutning og Billedkunstnernes Forbund BKF har underskrevet en fælles hensigtserklring, som understreger, at alle skal kunne gå trygt på arbejde eller på uddannelse i dansk kunstliv. Uanset om man er udstillende kunstner på et galleri, en kunsthal eller et museum, ansat i en kunstnerisk virksomhed eller på en kunstinstitution, studerende på et kunstakademi eller elev på en kunsthøjskole. Læs erklæringen her.

Vi har alle ansvar for at forebygge seksuelle krænkelser i kunstlivet

Vi har drøftet indsatsen mod seksuelle krænkelser i kunstlivet på et branchemøde 29. august 2018, og vi er enige om at arbejde for at :

Alle skal kunne gå trygt på arbejde eller på uddannelse i dansk kunstliv. Uanset om man er udstillende kunstner på et galleri, en kunsthal eller et museum, ansat i en kunstnerisk virksomhed eller på en kunstinstitution, studerende på et kunstakademi eller elev på en kunsthøjskole.

At der hos alle aktører i kunstbranchen findes eller udarbejdes brugbare og konkrete politikker, der forebygger, at seksuelle krænkelser på arbejdspladsen kan opstå.

At aktørerne i kunstbranchen videndeler med hinanden inden for området, så adfærdspolitikker eller gode erfaringer med seminarer eller lignende kan virke som inspiration for andre aktører og holde den vigtige samtale i gang i den samlede branche.

Underskrivere: 

Foreningen af Danske Kunsthaller, Dansk Gallerisammenslutning, Billedkunstnernes Forbund, Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler

Læs mere på BKF's hjemmeside om forbundets anbefalinger.