Søg
Nyhed

Fremtidens materialer

To nye KUV-projekter på Billedkunstskolerne skal forske i unikke materialer til kunstnerisk brug.

I 2017 har Billedkunstskolerne tilføjet to nye KUV-projekter iværksat af Anu Ramdas og Malene Bang, som er knyttet til henholdsvis Laboratoriet for Medier og Billedhuggerskolen Charlottenborg.

Anu Ramdas forsker i det nye “vidundermateriale” grafen, opdaget af fysikerne Andre Geim og Konstantin Novoselov i 2012. Materialet, der består af en-atom tykt lag af grafitpulver, er 200 gange stærkere end stål, mere elektrisk ledende end kobber og lige så fleksibelt som gummi. Grafen har potentiale for en lang række anvendelser, bl.a. kan det potentielt erstatte brugen sjældne jordarter i nutidens billed- og kommunikationsteknologi. Anu Ramdas skal undersøge de kunstnerisk muligheder i grafen.  

Malene Bangs projekt tager udgangspunkt i bæredygtig plast- og biomaterialer. Formålet er at udvikle materialerne som alternativer til de sundhedsskadelige plast- og silikonetyper, som ofte bruges i støbningen af skulpturer og objekter, samt undersøge disse nye materialers sprog. Projektet skal bl.a. munde ud i et fysisk og online materialebibliotek.

Læse mere om Kunstakademiets KUV-projekter her.