Søg S
Nyhed

Kirsten Astrup og Anne Sofie Fenneberg tildeles årets Charlottenborglegater

Charlottenborglegaterne uddeles udelukkende på baggrund af de udstillede værker på Afgang 2017, og det potentiale for en lovende kunstnerkarriere, juryen finder i værkerne.
 
De to rejselegater består hver i 50.000 kr. Legaterne uddeles hvert år af Annie & Otto Johs. Detlefs’ Almennyttige Fond i forbindelse med åbningen af Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolernes afgangsudstilling.
 
Juryen bestod i år af kunstner Mie Mørkeberg, gallerist Tom Christoffersen og kurator Marie Nipper.
 
Billedkunstskolernes afgangsudstilling
Afgang er den årligt tilbagevendende udstilling for dimittenderne fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Med Afgang 2017 færdiggør 24 kunstnere deres 6-årige uddannelse, og udstillingen er på én gang kronen på værket og en indsigt i kunstnernes uddannelsesproces. Materialer og udtryk varierer fra kunstner til kunstner, men samlet set giver afgangsudstillingen et spændende udsagn om samtidskunstens fremtidige udtryk. Udstillingen præsenteres i de klassiske rammer af store ovenlyssale på Kunsthal Charlottenborg—ét hus som i 1883 åbnede med den vision at vise det nyeste billedkunsten havde at tilbyde.
 
Læs mere om Afgang 2017 på Kunsthal Charlottenborgs hjemmeside: http://kunsthalcharlottenborg.dk