Søg
Udstilling

Kunstakademiets bachelorudstilling 2021

Kunstakademiets bachelorudstilling åbner d. 21. maj 2021

Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler glæder sig over at kunne invitere til Bachelorudstillingen 2021.

16 studerende tager dette forår afgang fra Billedkunstskolernes bachelorprogram og udstiller sammen deres værker på Bachelorudstillingen. Udstillingen vises i Kunstakademiets lokaler, i Udstillingsstedet Q på hjørnet af Peder Skramsgade, i Festsalen på Charlottenborg Slot og i udendørsarealer derimellem.

De studerende skriver om udstillingen:
 
"Bachelorudstillingen 2021 kan ses som en udgrening ud i kunstakademiets afkroge samt i dets forskellige udstillingslokaler og er derfor en udstilling som spænder vidt og bredt, ikke blot i praktisk forstand, men også æstetisk.
 
Det er andet år i træk, at dele af bachelorudstillingen vises i Festsalen. Festsalen er et rum der rummer megen historie. Et ganske særligt rum, som grundet Covid-19 restriktioner i efteråret 2020 blev omdannet til et undervisningslokale og samlingsrum. Det var også fra Festsalen gipsbusten af Frederik IV blev fjernet og kastet i havnen i november måned. I disse omgivelser kan kunsten og rummene den udstilles i ikke frigøres fra hinanden.  Vi ønsker derfor at invitere publikum til at reflektere over kunstakademiets historie og de fortællinger der har forankret sig i institutionen."

De udstillende kunstnere er:
Sofie Burgaard
Davide Hjort Di Fabio
Nivetha Balasubramaniam
Thor Kazuo
Sahar Aghaei Jamili
Adam Varab
Katja Crevar
Theodor Nymark
Agnes-Karl Åxman
Christine Dahlerup
Sofus Keiding Agger
Hedvig Greiffenberg
Anne Holm
Eva Pade
Julie Nymann
Klara Ulveson

Udstillingen er kurateret af de studerende i samarbejde med udstillingskoordinator og lektor ved det Kgl. Danske Kunstakademi Luca Frei.

I udstillingsperioden vil der også være filmscreeninger af en række videoværker i biografen på Kunsthal Charlottenborg. Tidsplan TBA.

Udstillingen har fernisering d. 21. maj 2021. Der vil være åbent i tidsrummet: 12-20.

Bachelorudstillingen løber indtil d. 30. maj og har åbent alle dage i tidsrummet: 12-17.

Gratis entre.

Husk negativ Covid-19 test/coronapas og mundbind. Coronarestriktionerne vil blive overholdt.

Tilgængelighed:
Udstillingen er desværre dårligt tilgænglig for kørestolsbrugere og gangbesværede grundet manglende elevatorforbindelse.