Søg
Udstilling

Museum Pist Protta

En hyldest til en institution i dansk kunstliv. Udstilling om Kunsttidsskriftet Pist Protta på Kunsthal Charlottenborg - fra 16. september til 6. november 2016. Fernisering d. 15. september.

Kunsttidsskriftet Pist Protta er en helt særlig institution i dansk kunstliv. Igennem de sidste 35 år er det blevet til over 70 originale tidsskrifter i skiftende format og med bidrag fra hundredevis af danske og udenlandske kunstnere.

Pist Protta skrives, redigeres og udføres fortrinsvis af billedkunstnere og er udkommet siden 1981, hvilket gør det til et af landets ældste kunsttidsskrifter.

Hvert eneste nummer af Pist Protta adskiller sig fra de øvrige, hvad angår både indhold og form, og der eksperimenteres med format, layout, papirkvalitet, trykmetode og de grafiske virkemidler i et forsøg på at gøre hvert nummer af tidsskriftet til et selvstændigt udtryk – som en kunstudstilling i sig selv.

Udstillingen udfolder historien om Pist Protta og er tilrettelagt i tæt samarbejde med tidsskriftets redaktion, der består af billedkunstnerne Jesper Fabricius og Jesper Rasmussen samt grafisk designer Åse Eg Jørgensen.

Redaktionen har struktureret udstillingen omkring seks temaer: Arkiv, Koncept, Form, Rejse, Himmerland og Om Pist Protta, der belyser forskellige facetter af tidsskriftet.

Udstillingen om og med Pist Protta præsenterer ikke blot selve tidsskriftet, men er en vildtvoksende museumsinstallation fuld af skulpturer, artefakter, billeder og videoer, der tilsammen formidler en alternativ kunsthistorie, der går 35 år tilbage.