Søg
Nyhed

Sanne Kofod Olsen bliver ny dekan på Göteborgs Universitets Kunstneriske Fakultet

Rektor på Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler Sanne Kofod Olsen bliver ny dekan på Göteborgs Universitets Kunstneriske Fakultet pr. 1. september 2018. Hun stopper som rektor på Billedkunstskolerne ved udgangen af august 2018

Göteborg Universitets Kunstneriske Fakultet er Skandinaviens største og dækker over tre institutioner; Akademin Valand med film, fotografi, billedkunst og litteratur, HDK - Højskolen for Design og Kunsthåndværk og Højskolen for Scenekunst og Musik. Fakultetet har omkring 1400 studerende og 380 medarbejdere.
 
”Det er en fantastisk mulighed at komme til at lede en af Skandinaviens største kunstuddannelser og få et andet perspektiv på kunstuddannelsernes organisering end det, vi kender fra Danmark. De kunstneriske uddannelser er gennem en længere årrække blevet en del af Göteborgs Universitet og har formået at fastholde den kunstneriske praksis i fokus. Samtidig bliver det vemodigt at sige farvel til Kunstakademiets Billedkunstskoler, hvor jeg har haft nogle begivenhedsrige år med fokus på udvikling af såvel uddannelse som kunsthal. Jeg har arbejdet sammen med mange skønne medarbejdere og studerende, og det har været utroligt berigende og udviklende at være en del af dette fantastiske miljø”, siger Sanne Kofod Olsen.
 
Sanne Kofod Olsen har i løbet af sin tid på Billedkunstskolerne implementeret en omfattende strukturændring af uddannelsens opbygning, med det formål at styrke og skærpe institutionens BFA-uddannelse og MFA-programmer og gøre dem mere internationalt kompatible. Strukturændringen skete på baggrund af en længerevarende proces med inddragelse af både studerende og undervisere.
 
Billedkunstskolernes forskningsprofil har også været en prioritering i Sanne Kofod Olsens rektorperiode med ansættelsen af institutleder Sidsel Nelund og oprettelsen af Institut for Kunst, Skrift og Forskning. Instituttet koordinerer i dag Billedkunstskolernes videnskabelige og kunstneriske forskningsaktiviteter og huser en række ph.d.-studerende og forskningsmedarbejdere.
 
Kunsthal Charlottenborg, som er en del af Kunstakademiets Billedkunstskoler med kunsthalsdirektør Michael Thouber i spidsen, har oplevet markant succes med stigende besøgstal, prominente udstillinger og faglige arrangementer til glæde for kunsthallens gæster og Kunstakademiets studerende og undervisere. Kunsthal Charlottenborgs positive udvikling og det faglige og administrative fællesskab kunsthal og uddannelse imellem har ligeledes været et fokus i Sanne Kofod Olsens arbejde.
 
Kulturministeriet forventer, at rektorstillingen på Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler besættes i løbet af efteråret 2018.
 
 
For yderligere oplysninger, kontakt venligst kommunikationsansvarlig Lea Kyndrup: 33 74 46 16,