Søg S
Nyhed

Se billedserien: Studerende udstiller afstøbning af Charlottenborg slot i vestjysk skulpturpark

Studerende og undervisere fra Kunstakademiet i København skabte i sommeren 2018 en 1:1 afstøbning af et udsnit af Charlottenborg Slots facade. Afstøbningen er nu udstillet i en skulpturpark i Vestjylland. Se ovenfor billedserien fra afstøbningsarbejdet i Kunstakademiets billedhuggerhave i København - og den færdige skulptur i midt i naturen.

Studerende på Kunstakademiet Adam Fenton, Siska Jørgensen og nu dimitterede Veronica Rigét, og lektor Franco Turchi har støbt en næsten 200 kg tung skulptur, som er en reproduktion af Charlottenborg Slots facade, og fragtet den tværs over Danmark til den udendørs skulpturpark Skovsnogen.
 
”Værket er lavet af jesmonite med en forstærkning af rustfrit stål. Det er støbt i beton i jorden otte steder, så det er ret holdbart. Det burde kunne stå imod frost, vind, regn, sol i mange år. Naturen har allerede påvirket værket – skulpturens sokkel er blevet beskidt af jord på samme måde som den originale facade fra Billedhuggerhaven i København. Måske vil planter også begynde at gro op af muren.” fortæller Adam Fenton.

De studerende og undervisere der har arbejdet med facadeafstøbningen er alle tilknyttet Kunstakademiets afdelinger og værksteder for skulptur og billedhuggerkunst. Tidligere studerende Veronica Rigét forklarer, hvordan projektet relaterer sig til hendes egen kunstneriske praksis:
 
”For mig kan afstøbningen noget helt specielt, den afslører formen af et objekt og giver os mulighed for at opleve objektet på en ny måde ved sin monokrome fremtoning. Samtidig med at afstøbningen refererer så direkte tilbage til det objekt, der er taget form af, får den ofte en karakter af at være en kulisse eller en rekvisit, og er på den måde et meget ærligt kunstobjekt.”
 
Om Billedhuggerhaven Skovsnogen
Billedhuggerhaven Skovsnogen er et område af skulpturparken Skovsnogen. Billedhuggehaven Skovsnogen er en platform, der fungerer som udstillingssted og udendørs arbejdsrum, og som en bro for projekter, aktiviteter og selvorganiserede workshops mellem Kunstakademiets studerende, færdiguddannede studerende og andre med tilknytning, hvor man kan mødes, udveksle og samarbejde.