Søg
Udstilling

Syv BFA-studerende udstiller videoværker på Nørrebro

Fredag d. 12. januar åbnede udstillingen Syv skærme – Syv kunstnere på udstillingsstedet Til Vægs, som holder til i Lundtoftegade på Nørrebro. Udstillingen er skabt af syv kunstnere fra Billedkunstskolernes BFA-uddannelse: Jo Alfredson, Stella Beling, Gurli-Marie Lindum, Kristine Petersson, Ida Raselli, Victoria West, Marine Morel.

Arbejdstitlen var ”Almennyttig video – Kunst i det offentlige rum”, da de 7 kunstnere i september påbegyndte en workshop, som ledte op til udstillingen. Under vejledning af billedkunstner Pernille With Madsen har de studerende udforsket videokunstens æstetiske potentialer, tekniske muligheder og kontekst. Det er der nu kommet 7 værker ud af.

Lundtoftegade, bygningernes arkitektur, de fysiske og trafikale omgivelser, den blandede beboerskare og mediets muligheder og udtryksform er nogle af de ting, der har optaget kunstnerne.

”I udstillingen her ses skærmene (…) som et rum uden for vores verden, hvor man, hvis man indleder sig med det, der viser sig, kan få øje på noget nyt, måske sågar få øje på noget der kunne være anderledes. Altså et muligt frirum, refleksionsrum, forundringsrum – et procesrum. Med videoen som et forsøg på at møde det væsen der ligger mellem billede og skærm,” står der i pressemeddelelsen.

Udstillingen varer fra 12. Jan. 2018 til 15. Feb. 2018 og er åben fredag-søndag 8.30-20.30

Om Til Vægs:
Til Vægs er en non profit udstillingsplatform for videokunst i det offentlige rum. Til Vægs består af 7 udendørs diodeskærme på 1m. x 1,5m., der hænger på de store almene boligblokke i Lundtoftegade på Ydre Nørrebro i København. Til daglig viser skærmene forskelligt informativt materiale til beboerne og stemningsbilleder fra livet i højhusene. Hver fredag lørdag og søndag stoppes den sædvanlige billedstrøm og der vises samtidskunst weekenden over fra 06 morgen til 22 aften.

Til Vægs er drevet af nysgerrighed for forskelligheder. Til Vægs handler om at se, hvad der sker, når kunst tilgængeliggøres og sættes ud i det offentlige rum. Platformen er et sted for kunstnerisk eksperimentering og udveksling og søger at skabe dialog mellem kunstnere, digitalkunst, og ikonisk 60’er byggeri.

Da skærmene er uden lyd, bliver lydsporet til filmene den omkringliggende by og det omkringliggende liv i højhusene. Dette lydbillede ændrer sig dermed også afhængigt af hvilken skærm man betragter værkerne på. Derfor er lyden eller fraværet af samme, et grundlæggende element af værker vist på Til Vægs.

https://www.facebook.com/Til-V%C3%A6gs-Lundtoftegade-187744551736827/