Søg
Udstilling

Unge kvindelige og ikke binære studerende udstiller på Kunsthal Charlottenborg

Under CHART Art Fair er en række kvindelige og ikkebinære studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademi rykket ind på Kunsthal Charlottenborg for at gøre op med den skæve kønsfordeling på det danske kunstmarked. Her udstiller de et værk hver for at vise den kunst, som statistisk set har ringere chance for at blive udstillet og erhvervet af museerne

I 2020 har gallerimessen CHART valgt udelukkende at udstille værker af kvinder, da flere nye statistikker viser en stærk underrepræsentation af kvindelige kunstnere på udstillinger verden over. Kun to procent af den kunst, der sælges på internationale auktioner, er skabt af kvindelige kunstnere, viser den meget omtalt af In Other Words og Artnet. Også på den danske scene viser en undersøgelse udført af Organisationen Danske Museer, at der fortsat ikke er ligestilling hvad angår udstillinger og erhvervede værker på danske museer.

I forlængelse af CHART Art Fair, som løber af stablen i slutningen af august, har studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademi opfordret deres kvindelige og ikkebinære medstuderende til at vise deres værker frem på Kunsthal Charlottenborg. Dermed vil de pege på problemet i overgangen fra kunstakademierne til kunstbranchen, hvor de ikke-mandelige kunstnere har ringere muligheder.
 
“Under navnet OPGØR bliver udstillingen startskuddet til et arkiv, som kan benyttes af gallerister og museumsfolk til at stifte bekendtskab med unge ikke-mandlige kunstneres værker i håb om, at det kan bidrage til at gøre op med den skævvredne kønsrepræsentation i kunstbranchen,” siger kræfterne bag udstillingen, der kan ses d. 27.-30. august på Kunsthal Charlottenborg.
 
Samtidig understreger de studerende bag udstillingen, at ethvert opgør bør være intersektionelt, og at det derfor er problematisk, når der ikke føres statistik på andre minoriserede kunstnere. Kunstbranchen trænger ikke kun til at repræsentere flere kvinder, men eksempelvis flere BIPOC- og LGBTQ*-kunstnere, samt kunstnere med funktionsvariationer, mener de.

De deltagende kunstnere er:
Nivetha Balasubramaniam, Ba Bladh, Kirstine Bjerre, Sofie Burgaard, Paula Duvå, Nanna Katrine Hansen, Lina Hashim, Anne Holm, Emilie Iman, Alida Mølgaard Jensen, Anna Munk Johansen, Cassie Augusta Jørgensen, Anne-Mai Sønderborg Keldsen, Freja Sofie Kirk, Tilda Lundbohm, Clara Busch Madsen, ember b. Moss, Anne Sofie Skjold Møller, Hannah Amalie Nielsen, Isaac Nissen, Pernille Nordentoft, Sofia Olsson, Eva Helene Pade, Anna Kristine Hvid Petersen, Sophia Luna Portra, Maja Liisberg Poulsen, Ida Raselli, Alma Ulrikke Bille Stræde, Sara Krøgholt Trier, Xara Vogelius, Mira Winding, Tina Wulff, Emilie Tarp Østensgård og Ellinor Åslund.

Opgør
Kunsthal Charlottenborgs nedre Foyer
Nyhavn 2
København K
Udstillingsperiode: 27.-30. august
Åbning: 27. august kl. 18-21