Søg S

Laboratoriet for 3D

Billedkunstskolernes forskningsprojekt Mediated Matter Developing tools and methods for contemporary art with 3D technology er planlagt til at forløbe over tre år og blev søsat i begyndelsen af 2014. Mediated Matter danner grundlag for Laboratoriet for 3D

Formålet er at give samtidskunsten nye indsigter og perspektiver. 3D-feltet er hidtil primært udviklet af animatorer, arkitekter, ingeniører og designere.

Mediated Matter bruges 3D-teknologien til at udvikle nye billedkunstneriske værktøjer og metoder og derved udfordre vores normative forståelser af billede, skulptur, objekt og rum- & tidsmæssige relationer samt genforhandle grænserne mellem et digitalt og et fysisk rum.

Mediated Matter vil ’sprænge rammerne’ og finde ud af, hvad teknikken også kan. Derfor er materialiteten og udforskningen - ikke teknologien som sådan - i højsædet, og man må fx meget gerne bruge 3D-printerne ’forkert’.

Derved kan projektet være med til at åbne ideen om, hvad 3D er og kan, og samtidig rykke Kunstakademiet ind i fremtiden.

Lektor og leder af Labaratoriet for Keramik Karen Harsbo foran væg med glasurprøver

Karen Harsbo

Lektor

E-mail

Telefon

+45 3374 4641

Lektor og leder af Laboratoriet for Konstruktion Franco Turchi

Franco Turchi

Lektor

E-mail

Telefon

+45 3374 4660

Mediated Matter er et
tværfagligt projekt

Det praksisbaserede forskningsprojekt er sat ind i en stærkt eksperimentel og tværfaglig ramme. Her skabes objekter og billeder gennem radikalt undersøgende greb på 3D-teknologierne: 3D-modelleringssoftware, 3D-scanning, 3D-print/fræsning i en række materialer samt 3D-animationsteknologi.

Printmaterialerne er mange og i konstant udvikling. Lige nu kan laboratoriet printe i ler, porcelæn og plastik. Men bronze-, træ- (80 %), metal- og gummitråd på vej, og alt materiale kan i princippet kværnes og laves om til ny tråd.

Derved er 3D-print også bæredygtigt, og det er muligt at eksperimentere med at blande helt nye materialesammensætninger.