Søg

Laboratoriet for Gips

Laboratoriet for Gips

Laboratoriet for Gips
Heibergsgade 11
1056 København

Kontaktinformation

Lektor Franco Turchi
+45 3374 4660

Lektor Malene Bang
+45 3374 4687

I Laboratoriet for Gips arbejdes primært med gipsafstøbning og modellering, men også med betonstøbning og murale teknikker som f.eks. mosaik og frescomaleri. Man kan udføre forme i gummi eller gips over objekter og figurer, eller over noget man selv modellerer i ler eller gips.
Man kan støbe i gips eller beton, og i de samme forme støbe voks til bronzestøbning: Cireperdue-teknikken. Man kan udføre præcise figurer i gips med zinkskabeloner ligesom stukkatører gør.

Kunstakademiet har stadig en stor del af sin gamle gipsafstøbningssamling. Samlingen er i sig selv et anskueligt eksempel på den betydning, afstøbninger efter ældre skulpturarbejder har haft for billedhuggere gennem tiderne. 

Franco Turchi

Lektor

Lektor Franco Turchi (f. 1960) er uddannet billedkunstner fra henholdsvis Scuola di Arti Ornamentali San Giacomo og Accademia di Belle Arti i Rom samt Kunsthåndværkerskolen i Oslo.
Turchi har forsket i og arbejdet med de skulpturelle medier i USA, Italien og Danmark i forbindelse med udstillinger og udsmykningsopgaver, bl.a. ved Fredensborg Slot og Glyptoteket

E-mail

Telefon

+45 3374 4660

Malene Bang

Lektor

Malene Bang (f.1978) er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (2006-2012), har været ansat som værkstedsassistent og underviser på Kunstakademiets Billedhuggerskole siden 2014, og været ansvarlig for Kunstakademiets Plastlaboratorie siden 2015. Lektor og leder af Laboratoriet for bæredygtige materialer siden 2018.

Malene Bang har desuden på Kunstakademiet arbejdet med KUV-projektet ”Bæredygtige materialer og materialesprog” (2017/2018).

I sin kunstneriske praksis arbejder Bang med skulptur, møbler, video, tegning og installation. Malene Bang har udstillet på bl.a. Arken, Nikolaj kunsthal, Skovsnogen Art Space, Møstings Hus og Brandts. Malene Bang har desuden stor erfaring indenfor snedkerfaget, udstillingsopbygning og som assistent for diverse kunstnere.

E-mail

Telefon

+45 3374 4687