Søg

Laboratoriet for Gips

Laboratoriet for Gips

Heibergsgade 9 

Kontaktinformation

Lektor Pontus Kjerrman
+45 3374 4642

I Laboratoriet for Gips arbejdes primært med gipsafstøbning og modellering, men også med betonstøbning og murale teknikker som f.eks. mosaik og frescomaleri. Man kan udføre forme i gummi eller gips over objekter og figurer, eller over noget man selv modellerer i ler eller gips.
Man kan støbe i gips eller beton, og i de samme forme støbe voks til bronzestøbning: Cireperdue-teknikken. Man kan udføre præcise figurer i gips med zinkskabeloner ligesom stukkatører gør.

Kunstakademiet har stadig en stor del af sin gamle gipsafstøbningssamling. Samlingen er i sig selv et anskueligt eksempel på den betydning, afstøbninger efter ældre skulpturarbejder har haft for billedhuggere gennem tiderne. 

Pontus Kjerrman

Lektor

Leder af Laboratoriet for Gips, Lektor Pontus Kjerrman (f. 1954), er uddannet fra Kursverksamhetens Konstskole Göteborg, Houvedskous Skulpturskole Göteborg og Det Kgl. Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne.

Soloudstillinger hos bl.a. Brandts, Tranegården og Sophienholm, deltagelse i Borealis 4. Louisiana, 20. Bienal Internacional de São Paulo, Museet for Samtidskunst Roskilde og Spejlinger i gips på Det Kgl. Danske Kunstakademi.
 
Repræsenteret i samlingerne hos SMK, ARoS, Sønderjyllands Kunstmuseum og KØS. Har desuden udført en lang række permanente udsmykninger. 

E-mail

Telefon

+45 3374 4642

Link

kjerrman.dk