Søg
Nyhed

Billedkunstskolernes første årstryk

Professor Martin Erik Andersen har skabt Billedkunstskolernes første årstryk i samarbejde med det grafiske laboratorium.

I løbet af efteråret har professor og prorektor Martin Erik Andersen arbejdet på Billedkunstskolernes første årstryk. Resultatet er et værk, der giver et fint indblik i nogle af de kunstneriske processer, som finder sted på en institution som Billedkunstskolerne. Årstrykket 2017 kombinerer flere teknikker som kobbertryk og serigrafi og inkjetprint og demonstrerer den forudgående trykkeproces ved at lade trykrammen og et mindre farveprøveskema stå som en del af det færdige værk. Titlen, Half-masked(b) eyes into thy tent, er inspireret af digteren Ezra Pound's værk Canto LXXXI, og motivet er en rystet lysekrone fra et lokale på Billedkunstskolerne .

Fremover vil der hvert år komme et nyt årstryk, skabt i et samarbejde mellem en kunstner tilknyttet Billedkunstskolerne eller Kunsthallen og det grafiske laboratorium. Trykket bliver indlemmet i Billedkunstskolernes grafiske samling og tildeles nye medlemmer af Billedkunstskolernes og Kunsthal Charlottenborgs erhvervsklub.