Søg S
Arrangement

Book launch & talk: Ursula Reuter - "Sten i floden"

Onsdag den 21. september kl. 17 inviterer vi igen til Charlottenborg Art Talks. Denne gang med billedkunstner Ursula Reuter, der lancerer sin nye bog "Sten i floden".

Boglanceringen finder sted på Kunsthal Charlottenborgs Mezzanin, og programmet ser ud som følger:

  • Boglancering af Sten i floden
  • Rektor for Kunstakademiets Billedkunstskoler Sanne Kofod i samtale med Ursula Reuter Christiansen om bogen
  • Oplæsning ved Ursula Reuter Christiansen, hvor der vil blive serveret et glas vin

Sten i Floden - en kunstners kvindeliv, levet og fortalt af billedkunstner Ursula Reuter Christiansen

Sten i Floden handler om de kvindeskikkelser, der har inspireret kunstneren gennem et halvt århundrede og som strømmer gennem hendes værk. 

Ursula Reuter Christiansen arbejder ekspressivt med sig selv og sit eget liv som materiale. Igennem tekst og billede beskrives, hvordan den private historie og de ikoner, som hun kaster ind i sine billeder, forvandles til store almene fortællinger om lidenskab, svigt, begær, kærlighed og modstand. 

Beretningen om hendes 50-årige kunstneriske virke spænder fra de tidlige år i Tyskland efter 2.verdenskrig med optagethed af romantikkens myter, eventyr og sagn. Over studieårene hos den legendariske professor Joseph Beuys i Düsseldorf i 6'0erne under hans parole "liv er kunst og kunst er liv " til rejsen mod nord og ægteskabet med komponisten Henning Christiansen.

Med skildringen af livet på landet med børn, kvinde -og arbejderkampe i 70’erne, til øjeblikke med eksistentielle erfaringer i karriere, ægteskab, depression, med trodsighed, ensomhed, alt gennemsyret af drivkræften til at leve som skabende menneske. 

Ursula Reuter Christiansen er født 1943 i Tyskland. Fra 1969 bosat i Danmark. Professor ved det Kongelige Danske Kunstakademi 1997- 2006, Professor ved Hochschule der Bildenden Künste i Hamborg (1992-1996). Udstiller på den Danske Pavillion ved Venedig Biennalen (2001). Repræsenteret på de væsentligste danske museer.

“Jeg ønsker at belyse dobbelttydigheden mellem kvindernes placering i det omgivende samfund som heltinden, ofret, terroristen, moderen, martyren og heksen.”