Søg
Udstilling

CHART på Kunsthal Charlottenborg

CHART byder igen i år på en weekend med udstillinger, talks og perfomances i verdensklasse – samt et nyt samarbejde mellem Kunstakademiets Billedkunstskoler og kunstmessen under titlen CHART EMERGING.

Kunstmessen CHART (26.-28. august) bryder med det traditionelle messeformat i kraft af den omhyggelige kuratering af de medvirkende galleriers værker – det giver publikum oplevelsen af en samlet udstilling i Kunsthal Charlottenborgs sale, fremfor individuelle, adskilte messestande. Udvælgelsen og kurateringen er udført af de fem stiftende gallerier fra København; Galleri Susanne Ottesen, Galleri Bo Bjerggaard, V1 Gallery, Andersen’s Contemporary og David Risley Gallery.
 
Den fjerde udgave af CHART ART FAIR er den mest ambitiøse til dato, med en udvidet liste over gallerier, introduktionen af CHART DESIGN, og et omfattende program af talks og events.
 
Under titlen CHART EMERGING indleder Det Kongelige Danske Kunstakademi og CHART et samarbejde, som har til hensigt at fremme unge, ambitiøse kunstnere fra den internationale scene.
 
Den første udgave af CHART EMERGING præsenterer The Curves Of The World, en udstilling inspireret af det litterære koncept cyberpunk, med værker af yngre, lovende kunstnere. Samtidig med udstillingen og helt i tråd med cyberpunkens aktivistiske ånd, vil THE CURVES OF THE WORLD ’hacke’ CHARTs officielle program  med performances og et uafhængigt udstillingsprogram. Projektet er organiseret af den danske kurator Mette Woller.
 
CHART EMERGING programmet vil også fremhæve afgangsprojekter fra to af Kunstakademiets Billedkunstskolers afgangsstuderende anno 2016. Lucas Wichmann Melkane præsenterer The Balcony, en omfattende restaurering af Kunsthal Charlottenborgs balkon. Mathias Dyhrs afgangsprojekt er bogen Skitse til en Monografi [Outline of a Monograph], som reflekterer over de netværk og samarbejder, der har været en del af Dyhrs gang på Kunstakademiet og i den bredere kunstverden, samt over livet som ung kunstner. Under CHART vil Dyhr læse udvalgte passager fra sin bog i Kunstakademiets Billedhuggerhave.
 
Læs mere om CHART EMERGING og de mange andre aktiviteter under CHART ART FAIR her