Søg S
Nyhed

Nye kræfter på Kunstakademiet

En lektor i maleri og farve og tre lektorer til Kunstakademiets nye BFA-program på Grundskolen er netop blevet ansat.
 

Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedkunstskoler kan med stor glæde meddele, at der over sommeren er ansat 4 nye lektorer til undervisning i kunstneriske praksisser på henholdsvis Laboratoriet for Maleri og Farve og på Grundskolen.
 
I forbindelse med reetablering af farvelaboratoriet er maleren Glenn Sorensen blevet ansat. Farvelaboratoriet har ændret navn til Laboratoriet for Maleri og Farve og fokuserer på samtidskunstens mangfoldige maleriske metoder.
 
Grundskolen er i dag rammen om BFA-programmet, der er en ny samlet uddannelse for de første 3 år af den billedkunstneriske uddannelse. Programmet ledes af professor og studieleder Henriette Heise.
 
Hannah Heilmann, Luca Frei og Rolf Nowotny er ansat i de tre nye lektorater i kunstnerisk praksis på Grundskolen og vil sammen med Heise forestå den daglige undervisning. Undervisningen foregår også delvist på Billedkunstskolernes laboratorier og Institut for Forskning og Tværgående Studier. Efter endt BFA-uddannelse kan den studerende fortsætte på kandidatuddannelsen, som består af 4 specialiserede programmer (Professorskoler).
 
Rektor Sanne Kofod Olsen siger om ansættelserne: ”Vi har fået ansat 4 meget kvalificerede kunstnere, der har de helt rigtige forudsætninger for at undervise både nye studerende og studerende specialiseret i forskellige kunstneriske praksisser.
 
Grundskolen er et sted, hvor den kunstneriske undersøgelse er vigtig og det er ligeledes vigtigt, at de studerende har mulighed for at udfolde sig indenfor forskellige kunstformer. Derfor er der i ansættelserne lagt vægt på, at kunstnerne har erfaring med forskellige kunstneriske udtryksformer.
 
Laboratorierne på Billedkunstskolerne står for den specialiserede undervisning i specifikke kunstformer og det er vigtigt her at vi har de bedst tænkelige kunstnere indenfor den særlige kunstneriske disciplin, som laboratoriet står for.
 
Jeg er meget glad for, at Det kgl. Danske Kunstakademi til stadighed kan tiltrække så kvalificerede og ambitiøse kunstnere, der hver i sær også har et markant kunstnerisk virke.”  
 
Om lektorerne
 
Glenn Sorensen (f. 1968) er uddannet på City Art Institute, Sydney. Han har desuden studeret ved Helsinki Kunstakademi og har undervisningserfaring fra Kunstakademiets Billedkunstskoler og Det Fynske Kunstakademi. Sorensen arbejder primært med maleri og interesserer sig indgående for maleriets farver og teknikker. Sorensen har siden 1994 præsenteret sit arbejde på en række solo- og gruppeudstillinger på internationale museer, udstillingssteder og gallerier i Europa, USA og Australien. Hans arbejder er bl.a. repræsenteret i samlingerne på Museum of Modern Art, New York, Moderna Museet i Stockholm, Malmö Konstmuseum og Nordiska Akvarellmuseet.
 
Læs mere om Glenn Sorensen her:
http://www.corvi-mora.com/gallery/Artists/glennsorensen/19/
http://www.annetgelink.com/artists/12-glenn-sorensen/works/other-works
 
Hannah Heilmann (f. 1978) er uddannet Cand. mag fra Københavns Universitet, en del af TOVES (2010-) samt af kunstnerkollektivet Ingen Frygt (2001-2010). Heilmann arbejder interdisciplinært og eksperimenterende både hvad angår medier, materialer og den kunstneriske udsigelsesposition – hendes praksis spænder bredt over performance, installation, radio og en række andre formater. Heilmann har således en række udstillinger, performances, kuratoriske projekter samt udgivelser i ind- og udland bag sig, undervisningserfaring fra Det Kongelige Danske kunstakademis Billedkunstskoler, Det Fynske Kunstakademi og flere kunsthøjskoler. Hun er repræsenteret i samlinger som MoMA Library NYC, HEART og Kunstfonden.
 
Læs mere om Hannah Heilmann her: www.hannahheilmann.dk
 
Luca Frei (f. 1976) er uddannet billedkunstner fra Malmö Art Academy, Yale University Summer School of Art, Edinburgh College of Art og Centro Scolastico Industrie Artistiche, Lugano. Freis praksis omfatter tegning, collage, maleri, installation, performance, video og fotografi og hans projekter fremstår ofte som arkitektoniske interventioner, udviklet i relation til f.eks. udstillingsstedets strukturer. Frei har en række internationale udstillinger bag sig og har i øvrigt undervisningserfaring fra bl.a. Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, Det Jyske Kunstakademi og workshops på Dutch Art Institute, Arnhem, Nuova Accademia di Belle Arti, Milano, og Lund Universitet.
 
Læs mere om Luca Frei: www.lucafrei.info
 
Rolf Nowotny (f. 1978) er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Nowotnys praksis udfolder sig omkring det skulpturelle og installatoriske, men med en stor interesse for at udforske medier og materialer, herunder maleri og tegning, som også er centrale i Nowotnys arbejde. Nowotny driver sammen med Olga Nowotny udstillingsplatformen Fauna, han har udstillet i både ind- og udland, senest hos Christian Andersen (som repræsenterer Nowotny), Tranen i Gentofte og Overgaden. Nowotny har desuden undervisningserfaring fra bl.a. Det Kongelige Danske Kunstakademi, Det Fynske Kunstakademi samt flere kunsthøjskoler.
 
Læs mere om Rolf Nowotny her: www.rolfnowotny.com
 
 
For spørgsmål kontakt venligst rektor Sanne Kofod Olsen (Sanne Kofod Olsen, mail: , tlf: +45 3374 4601)