Søg
Nyhed

Ny rektor på Kunstakademiets Billedkunstskoler

Kulturminister Mette Bock har udnævnt Kirsten Langkilde til rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Langkilde tager turen hjem fra Schweiz for igen at blive en del af den danske kunstscene.

Når Kirsten Langkilde starter som rektor på Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler, er det langt fra første gang, hun sætter sine ben på Kunstakademiet. I 1986 blev Langkilde uddannet fra samme sted, og siden da har hun en lang karriere bag sig, både som udøvende kunstner, forsker, professor og direktør på kunstuddannelser rundt omkring i Europa. Senest i Basel hvor hun er direktør for Hochschule für Gestaltung und Kunst FHNW.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Kunstakademiets Billedkunstskoler får en rektor med en markant international profil, der har et stort kendskab til billedkunstneriske uddannelser – både i Danmark og i resten af Europa. Kirsten Langkilde her en dyb indsigt i de vilkår, der er afgørende for de studerendes læring og udvikling og dermed for deres fremtidige muligheder som udøvende kunstnere.

Jeg ser frem til at følge resultaterne af Kirsten Langkildes engagement for fastholdelse og styrkelse af Billedkunstskolernes opgave som videregående kunstnerisk uddannelsesinstitution, der kan gøre sig gældende såvel nationalt som internationalt.”

Kirsten Langkilde siger:

”Først og fremmest takker jeg for ansættelsesudvalgets og kulturministerens tillid. Jeg vil sætte hele min viden og erfaring ind for at styrke Kunstakademiet og den næste generation af danske kunstnere. Mine værdifulde internationale forbindelser vil blive en inspiration for dette arbejde. Jeg glæder mig til sammen med Kunstakademiets medarbejdere og Kunsthal Charlottenborg at skabe gode rammer for et åbent kunstakademi, der står i stadig dialog med professionelle kunstnere, institutioner og en interesseret offentlighed.”

Kirsten Langkilde har og har haft en lang række tillidsposter i diverse kunstfaglige netværk og på det kunstfaglige uddannelsesområde i Europa. Hun har endvidere i en årrække siddet i Kunstrådets Billedkunstudvalg. Langkilde blev udnævnt som kandidat til rektorstillingen af et enigt ansættelsesudvalg der udover Kulturministeriets repræsentanter bestod af repræsentanter fra Kunstakademiets Billedkunstskoler - en professor, en lektor og direktøren for Kunsthal Charlottenborg.

Kirsten Langkilde tiltræder stillingen i starten af 2019.