Søg
Arrangement

Nyt samarbejde mellem Charlottenborg, Billedkunstskolerne og Roskilde Festival

Roskilde Festival inviterer til koncerter i gården på Charlottenborg d. 4. maj 2016

I et nyt samarbejde mellem Roskilde Festival, Kunsthal Charlottenborg og Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler kan du d. 4. maj få en forsmag på nogle af de oplevelser, der venter dig på Roskilde Festival 2016. De musikalske indslag er en del af Roskilde Festivals Rising-program for upcoming musik, og kunstnerne vil også optræde på en af Roskilde Festivals scener for upcoming musik.

Signe Brink Pedersen fra Roskilde Festival fortæller om samarbejdet:

”Kunsten har altid spillet en vigtig på Roskilde Festival. Det er en fornøjelse at arbejde sammen med så anerkendt en kunstinstitution som Kunsthal Charlottenborg, der ligesom os har fokus på at stimulere det kunstneriske vækstlag. I fællesskab søsætter vi et samarbejde mellem studerende fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler og de spirende musiske talenter, der præsenteres på årets Rising-scene.”

Denne aften markerer et nyt samarbejde mellem Roskilde Festival, Kunsthal Charlottenborg og Det Kongelige Danske Kunstakademi, der har til formål at sætte fokus på og fremme vækstlaget i dansk musik og billedkunst. Ud over koncerterne vil en række studerende fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler skabe performances og værker til arrangementet.

Michael Thouber fra Kunsthal Charlottenborg udtaler:

”Roskilde Festival er drømmepartner for Kunsthal Charlottenborg fordi de ligesom os er optagede af at spotte og udvikle nyt talent. Samtidig har det længe været en drøm sammen med Roskilde Festival at kunne give publikum en anden type oplevelse i Charlottenborgs smukke gård ud til Nyhavn og Kongens Nytorv, så vi glæder os til at åbne huset på en ny måde d. 4. maj”.

Kunsthal Charlottenborg åbner samme aften sommerens store udstilling ”Take Me (I’m Yours)” med 25 internationale samtidskunstnere, der alle har skabt værker som publikum må tage med hjem fra udstillingen.

For mere information om samarbejdet kontakt Michael Thouber på telefon: +45 2840 8050 eller mail: eller Signe Brink Petersen fra Roskilde Festival på Signe Brink Pedersen på

Program d. 4. maj 2016

17.00: Velkomst & Fernisering
- Præsentation af Roskilde Festivals kunst- og Rising-program
- Debat om kunstnerisk og musikalsk talentudvikling
- Fernisering på udstillingen ”Take Me (I’m Yours)

19.00: Baby Blood.
Bag Baby Blood står Lucy Siame, bedre kendt som Lucy Love. Baby Blood er hendes musikalske alter ego, og hun har taget sig af alt i Baby Blood universet - fra tekster til visuelle udtryk.

20.00: Emilie Ramirez
I sin dybdeborende vokal krænger Emilie Ramirez sine personligt ladede tekster udover et soulet popunivers. Hun står selv bag tekster og melodier, og skaber kompositionerne i samarbejde med Troels Kampmann Kjær aka Frankie Motion.

21.00: Mendoza
Mendoza genbesøger 90'erne bølge af Eurodance og rave, og er på vej mod et potentielt store gennembrud.. Den unge klub diva synger på 4/4 beats , klassiske rave akkorder og melankoli.

22.00: DJ og fest

Der er gratis adgang.

#‎rf16
‪#‎kunsthalcharlottenborg